Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 16:31 1 659 6

Не вярвайте на тези абсурдни любовни съвети

  • любов-
  • съвети-
  • мъдрост

Някои от тези съвети съсипват шансовете ви да намерите или запазите любовта

Не вярвайте на тези абсурдни любовни съвети - 1
Снимка: Shutterstock

Любовни съвети можете да чуете отвсякъде – от приятели, близки, семейство, колеги, познати, че дори и непознати. Всеки има своята гледна точка за любовта в зависимост от опита, който има, и можете да получите всевъзможни съвети, които в повечето случаи не съдържат нищо полезно в посланията си. Ето някои от най-изтърканите и безполезни любовни съвети:

Не бързайте да се радвате

Ако приятелки ви кажат, да не бързате да се радвате, ако се чувствате добре с настоящия си партньор, не ги слушайте непременно, пише az-jenata.bg. Вероятността да са прави или да грешат е 50 на 50. Човек просто трябва да се ориентира в конкретната ситуация и да разпознава сигналите, да усеща положението, за да направи своята преценка.

Не е задължително, а и не е правилно да поставяте всяка връзка и ситуация под общ знаменател. Ако в предходния ви опит сте избързвали с радостта и фанфарите, това не означава, че всеки път това би било грешка.

Това е един от най-разпространените любовни съвети, който обаче няма особена стойност. Вярно е, че моменталният отговор обикновено се приема като отчаяност, готовност на всичко и липса на самочувствие, но също така е вярно, че ако неглижирате някого с дни, това ще има обратния ефект.

Повече търпение

Търпението е важно във връзките, но невинаги е добър съветник. Ако усещате, че нещата не вървят и не сте сигурни в чувствата на партньора си, търпението може да ви накара да се чувствате още по-зле, чакайки нещо да се промени.

Винаги преценявайте настоящата ситуация и не съдете по един и същи начин. Всеки човек и всяка връзка са различни. Не може да се прилагат абсолютно еднакви правила.

Откажете се и продължете напред

Подобни съвети обикновено се дават от гневни хора, които са наранявани много пъти и единственият начин, който имат, за да се справят е да бягат. Не бързайте да слушате подобни съвети, а преценявайте сами. Бягството не е решение, защото ситуациите ще се повтарят и повтарят, а вие ще бягате отново и отново.

Не бъдете взискателни, защото ще остареете сами

Това е един от най-лошите любовни съвети, който не трябва да слушате. Ако се откажете от нещата, които са важни за вас и преглътнете отношение, което не заслужавате, само за да не сте сами, това ще ви направи по-нещастни от всякога.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    1 1 Отговор
    И най-вече си следете хормоните, щото естрогенът не прощава.

    Коментиран от #5

  • 2 Големият

    4 0 Отговор
    Проблем е , че всички се правят на играчи , и играят игрички. В игра от двама , винаги единият губи. Философски въпрос - когато единият в двойката губи , не губи ли цялата двойка ?!

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Кибиците - по-далеч

    2 0 Отговор
    Защо си мислите, че като ви дават съвети, приятелите и близките ви ви мислят доброто?
    Освен това не би трябвало да си пъхат носа, където не им е работа.
  • 5 Ахааа

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ха ха":

    Затова ли си отпрал гърди като кърмачка?
  • 6 мдаа

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Големият":

    Умните мъже знаят отговора, но те не са болшинство.