Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 09:07 3 495 21

6 основни точки по какво умната жена се отличава от глупавата

  • умна жена-
  • глупава жена-
  • разлики

Факторите, на които мъжете трябва да обърнат внимание, когато решат да се свържат живота си с някоя жена

6 основни точки по какво умната жена се отличава от глупавата - 1
Снимкa: Shutterstock

Мъжете са сигурни: жените са или умни, или красиви. И тъй като се предполага, че мъжът ще печели пари и ще решава всички важни проблеми в семейството, изборът се прави в посока на външната привлекателност.

Но, внимание - външният вид има тенденция да се влошава с годините!

И тогава липсата на интелигентност на жената се усеща остро. Проявява се в конфликти с роднини и пълна липса на пари. Колкото и да печели мъжът, семейството му пак е съсипано.

С течение на времето се разкрива друга истина: красивата, но глупава жена може да води децата си при най-добрите учители, но не може да им предаде нито интелектуални гени, нито светска мъдрост.

Разбира се, това не означава, че с жена, която е умна, но физически непривлекателна, животът ще тече прекрасно. Може би мъжът ще се радва, че финансовите му дела вървят нагоре. Но отвътре ще го гризе: защо нечия жена прилича на пантера, а неговата на крокодил?

Какво означава това? Че трябва да търсите златната среда.

Нека сега обобщим факторите, на които мъжете трябва да обърнат внимание, когато решат да се свържат живота си с някоя жена.

Мама и баба

Ябълката никога не пада по-далеч от периметъра на ябълковото дърво. Ако искате да имате представа за вашата жена, вижте как са живели и живеят майка ѝ и баба ѝ. Да, всички имаме различни съдби. Но образованието играе огромна роля във формирането на личността. Образовани ли са нейните майка и баба? Имали ли са достоен живот, добър морален кодекс?

Отношение към парите, начин на живот

Ако вашата дама изисква подаръци, цветя и е готова да купонясва с вас до зори, посещавайки заведение след заведение, направете си изводите. Умните жени са склонни да внимават с парите. Освен това те са си самодостатъчни, така че външните впечатления не ги впечатляват много.

Умните жени предпочитат да говорят с вас тет-а тет, отколкото да ходят на шумни купони. Те нямат нужда да харчите заплатата си за тях, защото считат това не е доказателство за любов, а за обикновено прахосване.

Външен вид

Умната жена няма да пилее пари (нито вашите, нито нейните) за модни тоалети.

Няма да носи огромни изкуствени нокти и мигли, неприлични мини поли или неоново червило, защото е наясно, че така някои жени просто компенсират вътрешната си празнота.

Свободно време

Умната може да прекара уикенда си както пожелае: да плува в морето, да прави йога или да пече сладкиши. И тя чете много. В зряла възраст жаждата за нова информация си остава. За нея е жизненоважно да нахрани мозъка си с нова храна за размисъл.

Ако обектът на вашата любов не чете книги, а предпочита да гледа снимки в интернет, не се изненадвайте, че рано или късно ще ви омръзне.

Чувство за хумор

Умното момиче умее едва доловимо да иронизира, да се шегува и най-важното - да се смее на себе си. Глупавото се присмива на всички, при това шумно, с отметната назад глава. Това е крайна степен на невъзпитание и липса на култура.

Лично мнение

Жената, която няма бръмбари в главата си, винаги има собствено мнение. Това ще ви бъде много полезно в съвместния живот. Както гласи народната мъдрост: една глава мисли добре, но две - още по-добре.

И ако жената спори с вас до пяна на устата, помислете за това. Тя може да е умна, но това разкрива в нея навиците на домашен тиранин и упорит, нетолерантен, непреклонен човек. Трябва да бягате далеч от такива жени.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 2 Отговор
    " ....... И ти коя избра сине ❓😉😉😉...."
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    19 0 Отговор
    "Разговарят баща и син:
    - Тате имам три приятелки и се чудя за коя да се оженя. Искам съвет!
    - Виж сине! Давам ти 3000 лв. Дай на всяка по хиляда, изчакай няколко месеца и решавай....
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 2 Отговор
    "...
    След няколко месеца:
    - Е, сине, какво стана? Какво направиха с парите твоите приятелки?
    - Ами, първата си накупи бижута и парфюми. Втората си купи смартфон, но купи един и за мен. А третата вложи парите си в бизнес, умножи ги многократно и сега ме кани за съдружник. Аз избрах третата!
    - Е видя ли, сине, че ти помогнах. Какъв е изводът, защо избра третата?
    - Щото имаше най-големи СиСи!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пич

    20 0 Отговор
    Никакви точки не са ви необходими !!! Необходимо е обаче , и вие да бъдете умен мъж , за да познаете умната жена ! Оттам нататък , десетина минути разговор са достатъчни !!!

    Коментиран от #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Яяяяя

    10 0 Отговор
    Ами умната мисли с главата си, а другата с между краката си. Едната прави гънки в мозъка, а другата ги изглажда със силикон.
  • 8 Роза

    11 3 Отговор
    Всичко това е вярно,искам да отбележа само едно-умната жена има ум да избере мъжа,който е подходящ за нея,и ако вие сте я харесали,тя може да намери явни недостатъци във вас и да ви отхвърли като кандидат!Нея трудно ще я излъжете!

    Коментиран от #11

  • 9 Идън

    14 1 Отговор
    ,,Красотата става проблем за жената в два случая- когато я няма и когато няма нищо друго освен нея,,.-Моника Белучи
  • 10 урко

    10 1 Отговор
    умната жена вдига краката само на подходящия мъж, това е мотото в днешно време
  • 11 Идън

    13 2 Отговор

    До коментар #8 от "Роза":

    То е въпрос на интуиция- не на разум.Никой не може да избере в кого точно да се влюби. И ако не е взаимно- рано или късно единият ще бъде отхвърлен.
  • 12 Идън

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Разговор не е необходим- достатъчен е само един поглед. Но и при мъжете само ум не е достатъчен- все пак няма да се изпитваме...

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Защо толкова сложно?

    0 6 Отговор
    Ако на сутринта се събудите и не намирате нито портфелът си, нито банковите сметки, нито активи и имоти, то значи жената е умна!
  • 14 Идън

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Идън":

    Да допълня- и при жените, и при мъжете много по- важен е начинът, по който показваме своя умствен потенциал в зависимост от момента- ситуацията- мястото- темата...Понякога мълчанието и действието са по- умният избор пред това да говориш. В желанието си да се представят за умни много хора, недоучили добре български употребяват сложни думи или чуждици. Дори понякога говоренето на академичен език не казва нищо.
  • 15 Пич

    5 0 Отговор

    До коментар #12 от "Идън":

    Никога само едно качество не е достатъчно ! Независимо дали е страхотен ум , страхотен секс , и т.н.! Но да си умен , е най важната предпоставка , за вземането на правителството решение , независимо дали ще се изпитваме , или , ще се подминеме ! Лично аз , не изпитвам жена , само когато ми е абсолютно безинтересна !

    Коментиран от #16

  • 16 Идън

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Пич":

    Правилното решение... :)Прочети си коментара- разсеян си. .. Да- никога само едно качество не е достатъчно, но човек може да е безразличен към някого въпреки неговите много и добри качества.. просто не се получава...

    Коментиран от #17

  • 17 Пич

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Идън":

    Нормално ! Мисля за много неща , докато пиша. Това казах и аз , може да реша да подмина , и тогава няма да изпитвам. За едно привличане , освен менталност , трябва и паранормалност. Всички да го усещали , особено жените , защото имат по добро " шесто чувство " !
  • 18 цербер

    0 1 Отговор
    когато решат да свържат живота си с някоя жена.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Име

    1 0 Отговор
    Умна, красива и работлива!