Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 15:45 1 207 17

Арнолд Шварценегер: Бих бил чудесен президент на САЩ

  • арнолд шварценегер-
  • президент-
  • сащ

Арни никога не може да стане президент на Съединените щати

Арнолд Шварценегер: Бих бил чудесен президент на САЩ - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Освен като легенда в културизма и киното, Арнолд Шварценегер е познат и в политиката - той изкара два мандата като губернатор на Калифорния между 2003 и 2011 г. Въпреки всичките си постижения, има едно нещо, което Арни никога не може да бъде - президент на Съединените щати.

Конституцията на САЩ гласи, че всеки, който заема тази длъжност, трябва да бъде американски гражданин по рождение. Шварценегер е родом от Тал, Австрия, където живее до 19-годишна възраст.

"Имам чувството, че от мен би станал страхотен президент“, казва той в интервю за BBC, без да показва капка съмнение в себе си. "Но чувствам, че в същото време всичко, което съм постигнал, е благодарение на Америка".

"Америка ми даде толкова много възможности и американският народ беше толкова приветлив, просто ме прие с отворени обятия. Никой не се опита да ми попречи да успея", коментира австриецът, предава "Фокус".

динственото нещо, което не мога да правя, е да се кандидатирам за президент, но няма да се оплаквам от това.

Става ясно, че той не се е отказал напълно от надеждата един ден да заеме най-високия пост в страната: "Да, има конституция. Имаме нужда от някаква имиграционна реформа, абсолютно, за да променим това. Но би било малко малко егоистично, ако изляза и се опитам да променя закона."

Шварценегер определено не е развълнуван от възможната президентска надпревара догодина между президента Джо Байдън и Доналд Тръмп. "Просто се надявам Америка да намери млада кръв“, казва той.

"Защото за мен е малко странно, че днес хора на по 70 и 80 години се борят помежду си, а не хора, които са на 40-50 години или даже по-млади и имат шанс за тази наистина страхотна работа."


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    17 3 Отговор
    Арни - и този мушморок е собственост на ционистите
  • 2 Майна

    9 6 Отговор
    Физиономията ти е определено с,атанинска- подходящ си..
    А и произходът ти е нацистки
  • 3 Мнение

    16 4 Отговор
    Арньо, още помним как призоваваше публично всички да се ваксат с експерименталките!
    Когато парите и славата са ти завладели ума, няма какво добро да направиш за хората, освен да ги завлечеш със себе си!

    Между другото, излязоха такива фрапиращи данни за случващото се в Холивуд, че ви е бедна фантазията!

    Време е смирението, покаянието и молитвите за прошка към нашия Спасител Иисус Христос, да станат масова практика по света и у нас (ако искаме да имаме шанс за спасение)!

    Коментиран от #10

  • 4 Дън Бай

    9 1 Отговор
    Арни, ела в България! Тук всичко е възможно. Отърви ни от всички боклуци!
  • 5 Студопор

    6 0 Отговор
    Много си млад още...
  • 6 Хм...

    12 1 Отговор
    Със сигурност по добър от Байдън!
    Всъщност всеки би бил по добър от Байдън...
  • 7 Мхм

    3 8 Отговор
    Що не си хофи в Австрията руската колония насред Европа
  • 8 Човек

    3 1 Отговор
    Бат Арни за 55 години не се научи да говори английски без акцент, но САЩ е страната на неограничените възможности, така че защо да не променят конституцията заради него. Ей така, като награда за цялостен принос към човечеството, могат да му дадат един мандат като президент на най-великата държава в историята.
  • 9 Иво

    4 0 Отговор
    Бате Арни,имахме един,същият като теб,председател на БГ Парламента,даже и за чеп на кацата със зеле неставаше!Само си чешеше врата и после ....!
  • 10 Дани Гадняра

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Колега, моля сподели разкритията за Холивуд.

    Коментиран от #14

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Арни

    2 0 Отговор
    е добър човек и мъжкар, но вместо да си гледа здравето/едва оцеля при сърдечна операция преди 4 години/, тръгнал да се вторачва в най гадната професия в САЩ, да даваш заповеди да сееш смърт и разрушения, има си ранчо с прасенце, конче, магаре, куче, има може би вече 1млрд долара в банковата си сметка, за какво му трябва на баир лозе, връща си се в Тал, пие си биричката, гледа си в обора 5-6 крави като всички негови съселяни в подножието на Алпите, и си живее живота, на 78 години всяка сутрин като видиш слънцето ти е подарък от бога.
  • 14 Мнение

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Дани Гадняра":

    Здравей колега.
    Понеже тук външните линкове са забранени, потърси като ключови думи:
    - Тъмната страна на Холивуд
    - Тъмната страна на Опра Уинфри

    Говори се за трафик и злоупотреба с деца.
    Но подробности може да потърсиш в мрежата.
  • 15 пенко

    1 0 Отговор
    МЕШАНИТЕ " ЩИТИ"--- НЕ СА МАМАЛИГАРИ !!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Нова

    0 0 Отговор
    Много се е помислил за велик. Ако не беше жена му и губернатор нямаше да е бил, а откакто жена му му би шута заради извънбрачния син, вече няма никакви шансове. Свършили родените в САЩ, че и да сменили конституцията да можел и той да се пусне в надбягването на старрците за белия дом, като вместо знамена, си развяват памперсите. На който му е най- пълен - печели 4 години излагации.
  • 17 странно

    1 0 Отговор
    а защо все избират за президент някакво полуумряло зомби ?