Last news in Fakti

10 Ноември, 2023 08:33 1 328 10

Внимавайте с консумацията на маково семе - може да повлияе при тест за наркотици

  • маково семе-
  • тест за наркотици-
  • опиум

Вижте защо маковото семе влияе върху скрининга за наркотици

Внимавайте с консумацията на маково семе - може да повлияе при тест за наркотици - 1
Снимкa: Shutterstock

Маковите семена идват от семената на опиумния мак. Когато се приберат, семената могат да абсорбират или да се покрият с екстракт от опиум. Екстрактът от опиум се използва за производство на опиоидни лекарства, като морфин, кодеин и хероин. Въпреки че маковите семена преминават през цялостно почистване, преди да бъдат обработени за потребителска употреба за печене и готвене, те все още могат да съдържат следи от остатъци от опиати. Концентрацията не е достатъчна, за да ви даде някой от ефектите на опиоидите, но може да бъде достатъчна, за да доведе до фалшиво положителни тестове за наркотици.

Колко бързо се откриват опиати след ядене на маково семе

Проучванията показват, че опиатите могат да бъдат открити веднага след два часа след консумация на торта с маково семе или гевреци с маково семе. Количеството консумирани макови семена изглежда има нещо общо с това.

Какво количество макови семена е твърде много

Концентрацията на остатък от опиати върху маковите семена и прага на прекъсване, използван от лабораторията, която обработва резултатите, влияе върху теста.

Количеството морфин или кодеин в урината, което се счита за положителен резултат, може да варира от лаборатория до лаборатория. Колкото повече маково семе консумирате, толкова по-големи са шансовете да получите положителен тест. И колкото повече маково семе ядете, толкова по-голямо е количеството опиати в пробата ви.

Сладкишите, съдържащи маково семе, не са единствените продукти, които предизвикват безпокойство. Неизмити макови семена, чайове от маково семе и други продукти се продават и предлагат на пазара като естествени сънотворни и болкоуспокояващи. За разлика от маковото семе за печене и готвене, което е регулирано и преминава през стриктно измиване по време на обработката, тези продукти не са регулирани. Умишлено не се измиват, така че опиатният компонент да остане непокътнат. Тези продукти са довели до свръхдози и смъртни случаи, включително смъртта на двама млади мъже, починали от предозиране на чай от маково семе.

Може ли яденето на маково семе да ви накара да се провалите на теста за наркотици?

Какви храни съдържат маково семе Маковите семена могат да бъдат намерени в редица печива и други храни. Те често се използват в традиционни ястия и десерти по целия свят. Маковите семена се забелязват по-лесно в някои хранителни продукти, отколкото в други, така че е важно първо да проверите списъка със съставките, ако се притеснявате.

Проверката за наркотици става все по-често срещана като част от процеса на набиране на работа. Изисква се и ако се опитвате да се класирате за медицинска застраховка или застраховка живот. Ако ще правите тест за наркотици, добра идея е да избягвате продукти, съдържащи маково семе, поне два или три дни преди теста, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бостанджиев

    1 3 Отговор
    смъртта на двама млади мъже, починали от предозиране на чай от маково семе - с друго май са предозирали, а казват, че този вид секс не крие рискове.

    Коментиран от #2

  • 2 Бегай бе

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бостанджиев":

    Изкуфял мозък 😂🤣
  • 3 Групости !

    4 1 Отговор
    От 300 вида мак, само в 3 се съдържа и може за бъде извлечена кока и това не е за ДОБИТЪКА БАЛКАНСКИ

    Коментиран от #5, #8

  • 4 Цъцъ

    3 1 Отговор
    Ей ся убиха и бизнеса с жевречета, цъцъ
  • 5 ХАХАХА😂

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Групости !":

    Как кока в мак бе, списувателю??...
  • 6 че то това се знае от време оно

    1 0 Отговор
    като бяхме деца батковците се “друсаха”с това нещо…тогава нямаше още демокрация и не се продаваха наркотици по улиците
  • 7 Идън

    0 0 Отговор
    На снимката не е опиумен мак. Показан е полския мак- плевел, самосейка. Опиумният мак се сее като цвете и има много красиви цветове. Когато прецъфти се образува кръгла кутийка пълна със семена. Опиумът се добива като неузрелите кутийки се нацепват и от тях потича лепкав сок. Той се втвърдява и точно той се обира и ползва- не семената. В миналото у нас се е отглеждал като декоративно цвете в градините.
  • 8 Идън

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Групости !":

    В три вида е най- много- по- точно в Papaver somniferum- сънотворен мак. Всички видове са отровни- вкл. и полския- въпреки, че се използва като билка. Мандрагората- белладонната и маковото сече са част от вещерските отвари, които са забърквали в потайни доби.

    Коментиран от #10

  • 9 Мак Доналдс

    0 0 Отговор
    И с каймаковото внимавайте.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.