Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 20:40 4 414 11

Разкарайте ги веднага: 5 типа хора, които съсипват живота ви

  • токсични хора-
  • взаимоотношения-
  • общуване-
  • съсипват

Здравословното общуване е най-добрият начин да намерите щастие и хармония

Разкарайте ги веднага: 5 типа хора, които съсипват живота ви - 1
Снимкa: Shutterstock

Има хора, които правят живота ни по-добър и по-щастлив. Има и токсични личности, които тайно плетат интриги, а пред нас правят „мили очи“.

За да изберете по-добре средата си, трябва да анализирате характера на хората в самото начало на отношенията, независимо дали говорим за приятелски, бизнес или любовни такива. И така, да видим кого е по-добре да разкараме от живота си.

Хора, които не можете да разберете

Мистериозните хора се считат за интересни личности, но те са преди всичко опасни. Факт е, че е изключително трудно да се изградят отношения с тях, защото понякога са непредсказуеми - днес ви обичат, обожават дори, а утре са студени и необщителни. Неизвестността и мистерията са привлекателни, защото искаме да разгадаем тайната на човека. И точно в това е клопката. С такива личности е много трудно – не се косете, че не може да ги разберете, истината е, че те самите не разбират себе си.

Твърде взискателни хора

Ако нещо не ви се получава, тежко ви и горко ви. Желанията на такива хора винаги са по-важни от желанията на всеки друг. Това е изключително токсично поведение, което кара всички около тях да страдат. Капанът са онези моменти, когато е възможно да се изпълнят молбите или заповедите им, защото тогава те се преструват на пухкави бели агънца, умело прикривайки вълчата си същност.

Хора-бедствия

Винаги правят от мухата слон. Случва се нещо не много добро и веднага това се превръща в драма. В по-голямата част от случаите тези хора правят катастрофа от личните си проблеми. А когато вие се чувствате зле, те ще ви обърнат гръб, защото за тях това са „бели кахъри“.

Хора, които винаги са прави

Ако такива хора ви кажат, че са уверени в нещо, определено не можете да ги разубедите. Това е изключително токсично поведение, защото, ако се докаже, че грешат, те бързо ще измислят сто извинения. Ако наистина са прави, гордо ще натякват: „Казах ли ти“. Воденето на диалог с тях е трудно и много неприятно. Високото им самочувствие или унищожава самочувствието ви, или ви вади от равновесие.

Манипулатори

Те са най-опасните от всички. Проблемът им е невидимостта. Според статистиката, едва около 50 процента от хората могат да разграничат манипулациите и то не във всичките им разновидности. Научете се да четете между редовете, за да не правите за тези хора това, което не заслужават.

Здравословното общуване е най-добрият начин да намерите щастие и хармония.

Автор: Лора Костова, happy-woman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Я гле...

    19 2 Отговор
    А бе , тия дали ми намекват , да изгоним жената ?!

    Коментиран от #11

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 конспиративна копърка

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "И в радио витоша":

    "Добър ден", радио Витоша винаги си е било на "Центъра за изследване на демокрацията" демек на Си Ай Ей, аве Посолството за по-лесно😅
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 пазете се

    8 0 Отговор
    от хора,които се опитват да ви вменят , чувство за вина,защото те жадуват за власт над вас....!!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Идън

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "пазете се":

    Вменяването на вина е едно от нещата характерни за манипулаторите. Нормален човек не може да манипулира друг човек с цел да се наслаждава на неговото страдание. Манипулаторът не изпитва чувствата, които изпитва нормален човек- страх- обич- емпатия- честност- всеотдайност... Те са добри артисти и изкривяват нещата- най вече пред околните с цел да ви унизят. Това е една малка част от характерното за хората с увредена психика- например хистрионно разстройство.
  • 10 Гост

    1 0 Отговор
    А какво правим, когато всички тези "качества" са събрани в един човек и сте в една къща?
  • 11 Хаха

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Я гле...":

    И аз същото си помислих