Last news in Fakti

7 Декември, 2013 18:40 936 0

Джей Зи с най-много номинации за музикалните награди "Грами"

  • номинации-
  • награди-
  • "грами"-
  • джей зи-
  • джъстин тимбърлейк-
  • категории

Той има 9, а Джъстин Тимбърлейк, Кендрик Ламар, Фарел Уилямс - по 7

Рапърът Джей Зи стана лидер по брой на номинациите за тазгодишните музикални награди „Грами“, съобщиха от организационния комитет на своя сайт. Съпругът на Бионсе е удостоен с номинации в 9 категории, а колегите му Кендрик Ламар, Джъстин Тимбърлейк, Фарел Уилямс и дуетът Macklemore & Ryan Lewis имат по 7.

Джей Зи и Тимбърлейк обаче не са номинарани точно в основните най-престижни категории – за запис на годината, песен на годината и албум на годината.

Парчето Same Love на Macklemore & Ryan Lewis претендира за песен на годината, а техният The Heist – за албум на годината при „Грами“-те. Две композиции с участието на Фарел Уилямс ще се борят за запис на годината. Кендрик Ламар може да стане най-добър нов артист на годината, а неговият проект Good Kid, M.A.A.D City има шансове в категорията за най-успешен албум.

56-ата церемония за връчването на грамофончетата „Грами“ ще се състои в Лос Анджелис на 26 януари 2014 г. Наградата, която е сред най-авторитетните в музикалния бизнес се присъжда от Американската звукозаписна академия от 1959 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА