Last news in Fakti

9 Декември, 2023 18:19 3 931 22

5 неща, които никога да не казвате на мъжа

  • разговор-
  • връзка-
  • мъж-
  • жена-
  • теми за разговор

За следните пет теми по-добре се допитвайте до приятелките си

5 неща, които никога да не казвате на мъжа  - 1
Снимка: Shutterstock

Има няколко теми за разговор, които не е подходящо да обсъждате с мъжа до вас. Това ще помогне за запазване на връзката и ще предотврати възникването на ненужно напрежение и проблеми. Ако все пак искате да обсъдите с някого тези неща, по-добре се обърнете към близка приятелка. Ето кои са те:

1. Неговите недостатъци

В началото на връзката жените обсипват мъжете с комплименти и правят всичко възможно те да се чувстват добре, пише BulNews. След като отминат първоначалните вълнения, започва следващият етап, когато влюбените свалят розовите очила и започват да виждат недостатъците си. Точно през този период е важно да не бъдете твърде откровени. Някои дами открито заявяват на мъжете: „Трябва да смениш работата си“, „Имаш нужда от различен стил“.

Други пък са още по-зле - сравняват мъжа си с бившите или познатите си: „Съпругът на Мария печели повече“, „Бившият ми винаги ми правеше подаръци, а ти не“. В този случай мъжът просто спира напълно да опитва да угоди на жена си. И вместо да предизвика любимия си да иска да се подобри, става точно обратното. Говорейки открито за недостатъците и критикувайки го, жената наранява жестоко егото му и резултатът винаги е един и същ - кавги, сълзи и дори раздяла.

2. "Дебела ли съм?"
Всеки мъж се дразни, когато жена му каже, че е дебела, че има бръчки или че е грозна. И наистина започва да я вижда такава, каквато тя си се представя. И обратно - ако една жена не говори за недостатъците, тогава мъжът не ги забелязва. Важно е да си зададете въпроса: „Искам ли мъжът ми да ме вижда млада и красива или предпочитам да му насадя мнението, че съм стара и грозна?“ Отговорът е очевиден, така че е по-добре да мълчите за коремчето си, бръчките и пълните бедра.

3. Критикувате най-ценните му неща
Например, след като видите майка му, дори и да не ви е харесала, не говорете лошо за нея. Не критикувайте работата му, ако той си я харесва. Същото важи и за начина на живот на мъжа, неговите хобита и приятелите му. Основата на силната връзка е способността да цениш това, което цени половинката. Всичко, в което мъжът инвестира, е табу за критика. В противен случай има опасност да охладнеете бързо един към друг. Дори да сте права за глупавите му приятели или ужасната му работа, това не променя същността на съвета.

4. Минали грешки
Не трябва да изливате душата си пред мъжа за случилото се в миналото. На първо място в този списък е изневярата. Никога не му казвайте: „Изневерих и много съжалявам“. По-добре е настоящият ви партньор да не знае това. Със сигурност ще се замисли дали и с него няма да постъпите по същия начин. Мъжът веднага ще анализира всичко, веднага ще започне да прави аналогии: „Ами ако бях аз?“ Това може напълно да разруши доверието, както в самото начало на една връзка, така и в дългогодишни отношения. Миналото е тема, която трябва да се обсъжда много внимателно и то само ако партньорът настоява за това.

5. "Приятелките ми са ужасни"
Не клюкарствайте пред мъжа си колко ужасни са най-добрите ви приятели. Представителите на силния пол не са глупаци и знаят: каквито са приятелите ти, такъв си и ти. Спестете му истории за това как сте успели да измамите богатия си чичо за пари или сте отмъстили много жестоко на някого. Това ще ви изложи в очите на мъжа и ще го накара да си мисли, че излиза с опасна или двулична жена.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никога не казвайте на

    0 7 Отговор
    Мъжът си.Изкарай го по навътре Мили!

    Коментиран от #17, #19

  • 2 Ван

    21 3 Отговор
    Мили дами, ако обичате мъжа си и държите на него, по-добре говорете напълно откровено още в началото на връзката си за всичко, което засяга и двама ви, включително и вашето минало, каквото и да е то.
    Че доверието веднъж загубено, трудно се възстановява, понякога дори е невъзможно.
  • 3 Леля Гошо

    19 1 Отговор
    Никога не му казвайте че Пешо оре много по хубаво от него.
  • 4 Това

    3 1 Отговор
    за майка му ли се отнася ?

    Коментиран от #21

  • 5 НЕ ви е срам

    9 3 Отговор
    Още някое кyрвенско съветче?

    А не може ли хората да са истински и искрени един с друг?

    Коментиран от #15

  • 6 Роза

    11 0 Отговор
    Кое ще каже и кое ще премълчи,зависи от умствения капацитет на жената и от характера на мъжа.Има неща,които по-добре да си останат завинаги тайна!

    Коментиран от #8

  • 7 Никогиш

    8 5 Отговор
    Никогиш ама никогиш не казвайте на мъжа: Ракийта свърши или няма бира в хладилника
  • 8 Идън

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Роза":

    Тайните рушат доверието Всичко излиза наяве в най- неподходящия момент. Не мога да пазя абсолютно никаква тайна- защото не ме е страх, че и той има- че ще бъда отхвърлена- че ще бъда наранена или че съм нечестна спрямо него. Поверителността е нещо различно от нечестността.Да пазя тайна би ме измъчвало .

    Коментиран от #12, #13, #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бай Даньо

    7 1 Отговор
    Пък моята ми заяви... Спах с всичките ти приятели, но.. твоят е най-голям и издръжлив. Еее, да й се радваш ли или да... / дпмашно насилие /
  • 11 СТИГА БЕ

    5 1 Отговор
    Поредния прахоляк, съчинен от господжата...и ние зеем и лапаме мухи
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Личи си

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Идън":

    Наранена си
  • 15 !?!?!?

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "НЕ ви е срам":

    Може разбира се. Когато сте на четири очи, оставите негативните емоции на страни, говорите с уважение един към друг и не допускате каквито и да е "приятели/ки" да се месят в личния ви живот.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.