Last news in Fakti

16 Декември, 2023 08:55 1 075 0

Днешният ден се смята за добър и щастлив

  • лунен календар-
  • астропрогноза

В 5-ия лунен ден е важно да имате светли мисли и добри намерения

Днешният ден се смята за добър и щастлив - 1
Снимкa: Shutterstock

Луната е в знак Водолей до 21:59 ч. на 17 декември

Подходящо време да се занимаваме с това, което ни увлича, с творческите си пориви, с нови проекти, срещи с приятели. Настроението е променливо. Поведението - свободно, непредсказуемо, освободено. Подсъзнателно се търси свобода, промяна. Събужда се интереса към всичко ново, необичайно. Човек може да започне се бунтува и противи на това, което счита за несправедливо. Увеличава се вероятността от аварии на електрозахранването, домакинските уреди, проблеми с комуникационните връзки.

Уязвими са сухожилията, вените, глезените. Да не се натоварват ставите и очите. Чувствителна е нервната система.

Лунен календар: 5 лунен ден от 11:11 ч. на 16 декември до 11:43 ч. на 16 декември

Този лунен ден се смята за добър и щастлив. Време за проверка на верността към принципите. Символ на деня е Еднорога, който означава чистота и целомъдрие. Всичко, което се случва в 5-ти лунен ден, води до най-доброто, или създава условия за вътрешно израстване и трансформация.

Добре е да сведете контактите до минимум и да прекарате повече време в уединение, в безопасна обстановка. Не трябва да проявявате гнева си и да вредите на никого, тъй като всяко престъпно намерение ще получи същия отрицателен отговор под формата на сериозно наказание. Ако ви се доплаче, направете го. Не сдържайте сълзите си – те ще ви пречистят. В 5-ия лунен ден е важно да имате светли мисли и добри намерения. Пазете вещите си – това, което загубите, ще е безвъзвратно и няма да се върне повече при вас.

Денят е идеален за развиване на по-висши качества като любов и прошка. Благоприятно е за работа над чистотата на мислите и желанията. Всичко, което е свързано с духовното развитие, със самоусъвършенстването, днес се приветства. Това могат да бъдат духовни практики или медитации, самоанализ на собствените действия, работа над осъзнатостта. Особено полезно е практикуването на йога, при което има релаксация не само на тялото, но и на ума. Изпълнението на асаните способства придобиването на вътрешна хармония и мир, което ви позволява да постигнете умиротворяване.

Уязвим е стомаха. Не започвайте диета, избягвайте да гладувате. Препоръчва се само лека и прясна храна, млечни и свежи продукти, лесни за храносмилане. Да се избягва месото. Пийте повече билкови чайове. Ако здравето ви пострада днес, това е знак, че трябва да промените нещо в себе си. Всяка храна, която приемате сега и постъпва в организма, се отразява не само на тялото, но и на аурата.

Сексът в този лунен ден се смята за целебен, трябва да бъде отпускащ и успокояващ. Избраните позиции трябва да бъдат лесни и удобни за двамата партньори. Сложните пози е добре да се избягват, пише Ивелина Пенчева в novini.bg.

Покупки – Може да купувате всичко, каквото ви се иска – от най-малкото до най-голямото, от битова техника, до детски играчки. Ако купите дрехи или обувки, то ще ги носите дълго.

Подстригването може да подобри материалното състояние и цялостното благополучие. Благодарение на това може да се освободите от депресивно състояние.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА