17 Декември, 2013 07:00 42 138 4

6 естествени афродизиака за жени

  • аюрведа-
  • съвети-
  • афродизиак

Тези естествени стимуланти се използват от Аюрведа от хиляди години насам

Какво можете да правите, ако желанието ви за “приключения в леглото” напоследък е спаднало? Всъщност в забързания и динамичен свят, в който живеем, е нормално от време на време да страдаме от понижено либидо. Стресът оказва негативно влияние, също както и работата до късно вечер или преумората от семейните задължения. Нека си го признаем – ние сме най-големите си врагове, тъй като се пренатоварваме и преуморяваме, ядем нездравословно и като цяло забравяме да се грижим за себе си.

Най-добрият съвет за жените, които имат намален сексуалния нагон, е да  забавят ежедневието си, да отделят време за медитация и почивка, да правят редовно физически упражнения и да подобрят храненето си като включат в диетата си храни на растителна основа както и пълнозърнести храни.

Естествените афродизиаци са най-добрият начин да повишим сексуалното си желание за разлика от фарамацевтичните им еквиваленти, които могат да донесат потенциални вреди за здравето. Естествените добавки са по-безопасно и често по-ефективно решение!

Определението за афродизиак е: "храни, напитки или лекарства, които стимулират сексуалното желание". Тези шест естествени афродизиака са били използвани в продължение на хиляди години в практиките на Аюрведа (традиционната индийска медицина, която се фокусира върху вземането на правилни решения за вашето тяло и ум – бел.ред). Опитайте тези Аюрведа препоръки в дневния си режим, за да върнете желанието си обратно!

1. Какао

Суровите какаови зърна са вкусна супер храна с много ползи, включително свойството на афродизиак. Какаото съдържа анандамид, който е известен като "хормон на щастието". Какаото е пълно със здравословен магнезий, фосфор, антиоксиданти, а за повишаване на либидото –  аргинин и метилксантини.

 

2. Сминдух

Друг вкусен начин за стимулиране на либидото е семето на това растение. Сминдухът се е използвал като афродизиак от древните народи в Рим, Египет и Гърция. Вкусът му прилича малко на кленов сироп или карамел и се използва за ароматизиране на храни. В Индия,  листата му се ядат като зеленчук, у нас е познат като подправка. Това растение е било използвано се в продължение на векове от страна на жените и мъжете да увеличат сексуалния си нагон. Освен това сминдухът подобрява и производството на мляко при кърмачките. Ключът е в неговите фитоестрогени. Някои казват, че тази естествена добавка може да увеличи размера на гърдите. Дали това е вярно или не, но можете да опитате.

 

3. Загряващи подправки

Много от практиките на Аюрведа за повишаване на либидото и метаболизма са свързани с увеличаването на топлината в тялото. Канелата, джинджифилът, индийското орехче са затоплящи билки, които увеличават притока на кръв в коремната и тазовата област. Те стимулират апетита ви не само за храна, но и за секс. Можете да вземете тези билки под формата на капсули, но те лесно могат да бъдат добавяни в естественият им вид в различни рецепти, особено топли напитки като чай.

 

4. Шатавари

Индийската билка шатавари, наричана още Шатаври Шатавар или Шатамул е адаптогенна билка, която е била използвана от жените в Индия в продължение на векове за подмладяване. Тя укрепва и тонизира репродуктивната система, помага при дисбаланс при менструация и менопауза. Шатавари традиционно е наричана "тази, която има 1000 съпрузи" и се смята, че увеличава либидото на жената и и дава  силата и желанието да има хиляда мъже.

 

5. Фурми

Тези екзотични, сочни плодове добавя сладост както към много рецепти така и към любовния  живот. В арабските култури те са традиционен афродизиак. Местните смесват фурмите с мляко и канела. Този супер плод съдържа фибри и много от основните хранителни вещества, витамини и минерали, които спомагат за общото благосъстояние. И колкото по-здрави сте, толкова повече енергия и интерес ще имате за романтика.

 

 

6. Шиладжит (Мумийо)

Шиладжит, или както още е известен Мумийо, е гъста и лепкава смолисто вещество с кафяво-черен цвят, специфична миризма и много горчив вкус. Името му означава „непобедим камък“ и през по-топлите летни месеци, на голяма надморска височина в Хималаите, това подобно на катран минерално съединение се просмуква от скалите. Практикуващите Аюрведа са използвали шиладжит като естествена добавка в продължение на хилядолетия.

Може да се каже, че тази смола лекувало почти всичко. Използва се за широк спектър от заболявания, като укрепва общото състояние на организма, намалява стреса, подсилва имунитета и влияе благоприятно на почти всички системи в човешкия организъм. Тя е била използвана и като афродизиак като и като лечебно средство за безплодие както при жените, така и при мъжете. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PROFESIONALISTA

    3 0 Отговор
    Верно е, да. Само че от тези неща нито едно не може да се намери в натурален вид, може би с изключение на фурмите... Освен това не е въпроса просто да поемеш нещо, слагайки го в устата си, с надеждата да ти свършии някаква работа просто защото така пише някъде си. Въпроса е сам да стигнеш до този извод, и също така приемайки дадена храна или билка, да не го правиш между другото, без да ти се яде или пие, ами да с настроиш положително, да се пречистиш, да се оставиш гладен до степен организма ти да е в пълно очакване на нещото, което ще попадне в него, и да го оползотвори максимално. Ако приемаме нещо с лечебна цел просто ей така между яденето и пиенето на стандартните боклуци, ефекта ще е нулев.
  • 2 I'm back

    3 0 Отговор
    В аптеката:
    -Добър ден, искам виагра за жени.
    -Аааа тя се продава в бижутерийния магазин отсреща
  • 3 триста итридесети

    3 1 Отговор
    Стара българска поговорка:
    Голям х.. - весела къща!
    Няма нужда от афродизиаци.
  • 4 Галя

    0 0 Отговор
    Доволна сьм от продуктите като Ашфаганда и сега взимам Сарсапарила за кожен проблем.Благодаря!