Last news in Fakti

29 Декември, 2023 08:01 3 358 6

Жена съди зъболекар след 20 пломби и 8 коронки за едно посещение ВИДЕО

  • зъболекар-
  • сащ-
  • пломби-
  • съд

Докторът успял да свърши всичко това само за 5 часа и половина

Жена от Минесота съди зъболекаря си, след като само за едно посещение ѝ направил осем зъбни коронки и 20 пломби, което според нея е довело до обезобразяването ѝ, съобщава Star Tribune.

Катлийн Уилсън заведе дело миналата седмица в Окръжния съд на окръг Хенепин, обвинявайки д-р Кевин Молдрем в "небрежно лечение" през юли 2020 г., което е причинило значителни наранявания на Уилсън, заедно с предоставяне на опасна дозировка на упойки и фалшифициране на медицински досиета, за да се прикрие това.

Молдрем и неговият адвокат Натаниел Уаймър не отговориха веднага на исканията за коментар от Асошиейтед прес в четвъртък.

Според наетия за експертна оценка от пациентката д-р Аврум Голдщайн, зъболекар от Флорида, Молдрем е поставил правилната диагноза, но е предоставил лечение с лошо качество.

"Уилсън имаше кариес на почти всеки зъб в устата си, нещо, което е доста рядко", пише Голдщайн в заключението си. "Опитът на Молдрем да възстанови всички зъби на Уилсън с едно посещение не е подобрил с нищо състоянието ѝ".

“Кейти се нуждаеше от бавен, обмислен, внимателен и премерен отговор на болестта си. Опитът да се запълни всяка дупка във всеки зъб в устата ѝ с едно посещение, освен, че не е хуманно, не е и възможно да доведе до ефективен резултат. Справянето с 28 проблемни зъба за 5 часа и половина е немислимо”.

Голдщайн подчертава, че максималната доза упойка е 490 mg, но Молдрем приложил 960.

Освен медицинските разходи, Уилсън каза, че е претърпяла "болка, смущение, обезобразяване и страдание". Тя иска поне 50 000 долара обезщетение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мда

    8 3 Отговор
    Точил е от здравната каса.
  • 2 Котьо Котев

    24 1 Отговор
    Ето това е зъболекар!
    А не като в България два месеца да прави един зъб и да те изцежда по 100 лева на посещение.

    Коментиран от #3

  • 3 И при това

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Котьо Котев":

    със същото качество. След 2 месеца пак си в кабинета.
  • 4 Васил

    10 1 Отговор
    У нас гледат колкото се може повече да разкарват и всеки път да ти взимат пари.
  • 5 Така Така

    6 0 Отговор
    Голдщайн нямам повече въпроси
  • 6 Мъдрият

    13 0 Отговор
    И защо бе жена така си се изоставила, че чак сега да отидеш на зъбар?

    Второ - ти защо се съгласи бе жена? Защо не се разбра с него да ходиш няколко пъти и да ти прави всеки път по няколко зъба?

    Трето - аз не го вярвамна цалата тази история. Това навярно е някакво театро за пред хората, за да стане зъбарят известен!

    А и не вярвам, че и самия зъбар ще предложи такъв вариант!

    А и какви 5 часа и половина - за такова нещо няма да стигнат 2 дни!

    Въобще - супер абсурдна история на амер-овците!