Last news in Fakti

20 Декември, 2013 12:59 1 375 0

Кои са най-излъчваните песни в България за 2013 година

  • песни-
  • музика

В първите 10 се нарежда и едно българско парче

Когато поредната година е към края си и последните дни се изнизват бързо като песъчинки в пясъчен часовник, за да направят път на следващата, идва време за равносметка. В края на всяка година в информационното пространство се завъртат множество класации и обзорни материали, които описват изтеклата година.

От творческото сдружение “Профон” са направили обзор на музикалните излъчвания у нас за 2013 г.

„Waiting All Night” на британската формация Rudimental се оказва, че e най-излъчваната песен в радио и телевизионния ефир в България за 2013 г. Дръмендбейс сензацията, която взриви българските фенове със своя DJ Set на 14 декември в зала „Христо Ботев”, определено е завладяла и българското медийно пространство с цели 8130 ротации на парчето през годината.

Преди около 10-12 години не съм си и представяла, че дръмендбейс-а като музикално течение ще стане толкова мейнстрийм и толкова популярен, но се оказва, че "счупените" танцувални ритми са ужасно заразни и вдигат във въздуха публиката по партита, а и не само.

На второ място в официалния чарт с 7025 излъчвания се нарежда „Get Lucky” на Daft Punk feat. Pharrell Williams, а на трето остава Low Deep T с „Casablanca”.

В топ 10 попада и едно българско парче – „Опасно близки” на Михаела Филева feat. Venzy, което потвърждава положителната тенденция за пускане на все повече българска музика в медиите. Българските песни в топ 100 са общо 17.

Ето 10-те парчета, които са се радвали на най-голям интерес през 2013 г.

1. Rudimental - Waiting All Night

2. Daft Punk feat. Pharrell Williams - Get Lucky

3. Low Deep T - Casablanca

4. Antonia - Marabou

5. Calvin Harris feat. Ellie Goulding - I Need Your Love

6. Naughty Boy feat. Sam Smith - La La La

7. Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton - Can't Hold Us

8. Macklemore & Ryan Lewis feat. Wanz - Thrift Shop

9. James Arthur - Impossible

10. Михаела Филева feat. Venzy - Опасно близки

„Опасно близки” е излъчена 5885 пъти, с което заслужено оглавява българския Топ 10. След нея се нареждат песните „А дано, ама надали” на Графа feat. Venzy & Михаела Филева и „Както искаш” на Били Хлапето feat. Графа.

Ето и 10-те български трака, които са се въртели най-много пъти в родния телевизионен и радиоефир тази година.

1. Михаела Филева feat. Venzy - Опасно близки

2. Графа feat. Venzy & Михаела Филева - А дано, ама надали

3. Били Хлапето feat. Графа - Както искаш

4. Криско feat. Лора Караджова & Бобо - Министърът на веселието

5. Venzy feat. Pe4enkata - Под открито небе

6. Орлин Павлов feat. Бобо - Секунда

7. Били Хлапето feat. Михаела Филева - Когато ти трябвам

8. Кристо & Лора Караджова - Повече от всичко

9. Ангел и Моисей feat. Криско – Знаеш ли кой видях?

10. Део, Лео, Рафи & Играта - 4D

Официалната еърплей класация на България се изготвя по поръчка на дружеството за колективно управление на авторски и сродни права в музиката Профон от австралийската компания New Media Lab. Тя отразява излъчването на музика в най-големите български медии с музикално съдържание – радиостанциите BG Radio, City, Darik, FM+, Fresh, Horizont, Hristo Botev, Magic FM, NJoy, Radio1, StarFM, The Voice Radio, Veselina, Vitosha, Z-Rock и телевизиите БНТ, bTV, NOVA, The Voice TV, City TV. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА