Last news in Fakti

2 Януари, 2024 13:26 1 904 23

8000 души подписаха апел срещу Жерар Депардийо във Франция

  • жерар депардийо-
  • сексуално посегателство-
  • апел

Авторите наричат ​​своя „контраапел” опит да балансират призива, публикуван от вестник „Фигаро“ в подкрепа на актьора

8000 души подписаха апел срещу Жерар Депардийо във Франция - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Близо 8000 подписа бяха събрани до неделя във Франция срещу актьора Жерар Депардийо, към когото има отправени обвинения в сексуално посегателство, съобщава „Хъфингтън пост“.

Преди седмица близо 60 френски артисти подкрепиха алтернативна платформа в подкрепа на Депардийо.

Текстът срещу актьора бе публикуван на сайт, наречен Cerveauxnonavailables.net („Мозъците не са налични“), и събра близо 8000 подписа за две денонощия.

Авторите наричат ​​своя „контраапел” опит да балансират призива, публикуван от вестник „Фигаро“ в подкрепа на актьора, който е подписан от повече от 50 души, сред които са актьорът Пиер Ришар, съпругата на бившия френски президент Никола Саркози Карла Бруни, актрисата Карол Буке и др. Според екипа речите в подкрепа на Депардийо, включително от френския президент Еманюел Макрон, са „плюнка в лицето на жертвите“, за които се твърди, че са пострадали от действията на актьора, както и „всички жертви на сексизъм и сексуално насилие“.

На 26 декември близо 60 френски културни дейци публикуваха призив в подкрепа на Депардийо на фона на обвиненията в сексуален тормоз срещу него, припомня БТА. Те се обявиха срещу „линчуването" и „потока от омраза“, насочен срещу Депардийо в медиите. В съобщението им се посочва, че кампанията срещу актьора се води „в разрез с принципа на презумпцията за невинност“. Артистите отправиха и призив да не забравяме значението на Депардийо за френската култура. В същото време дейците на културата подчертаха, че „не възнамеряват да влизат в спорове с никого и разчитат, че правосъдието ще си свърши работата“.

На 15 декември френската министърка на културата Рима Абдул-Малак каза по „Франс 5“, че Съветът на Ордена на почетния легион възнамерява да оцени пригодността на Депардийо за това най-високо отличие във Франция на фона на обвиненията в тормоз от редица жени. Великият канцлер на ордена и началник на генералния щаб Франсоа Льокоентр ѝ разказал за подобни планове в личен разговор. Съветът, по-специално, планира да определи дали временно да лиши Депардийо от прерогативите на ордена или да отмени тази награда.

Френският президент Еманюел Макрон по-късно каза, че смята за неприемливо да лиши актьора от Ордена на почетния легион въз основа на публикации в медиите и се застъпва за запазване на презумпцията за невинност.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цъцъ

    42 14 Отговор
    Цялата работа е че избра свободата в Русия пред джендързатвора на Франция!

    Коментиран от #13

  • 2 него ще го

    12 9 Отговор
    хвалят повече и от ален делон . френския холивуд взима 91 процента данък от по богато печелещите . сега в Москва Депардйо си посяга на която си поиска . Изкарва пари . Французойци плачат .
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 в кратце

    0 3 Отговор
    Чете се :Серво нон авелабль.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Някой

    31 3 Отговор
    Абе, в тази страна няма ли закони? Да се съди по тях и да се определи дали един човек е виноивен или не.
    Щото, така изглежда доста комично от страни - наговарят се няколко души и обвиняват някого си в нещо, уж случило се преди 40 години... И на този човек му се стъжва живота на база голословни обвинения. Човек да си помисли, че не е в Европа, а в САЩ.
  • 8 ето, това е

    24 2 Отговор
    Да имаш истински права.
    Ако си красива жена със солидни спомени, ако си златотърсачка, ако се добираш до престижна работа чрез работа в леглото, ако летиш от щастие, че си съблазнила известна личност, ако натрупаш годинки, обеднееш и помъдрееш, имаш правото да изкрещиш - ей този е насилник. И целия свят ще те подкрепи.
  • 9 Хаахаха

    31 4 Отговор
    И тия всичките 8 000 ли са били изнасилени от него. Че това си е медицинско чудо. Хахаха
  • 10 Налудник

    29 2 Отговор
    "...френската министърка на културата Рима Абдул-Малак"
    ----
    Тук приключих с четенето.
  • 11 веждичката беше прав

    23 6 Отговор
    сетила се кОвра да изкара някой лев след 20 години!
  • 12 Хванете тогоз

    21 5 Отговор
    В гейдържавите преследват хетеросексуалните, като първите християни!
  • 13 Сила

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Цъцъ":

    Ама нещо не му понесе тая "СВОБОДА", прибра се на бегом в "ЗАТВОРА"........ много гаден тоя затвор бе, да знаеш......... За изминалата година над 800 000 български граждани са пътували за туризъм до държави в ЕС, а до Русия 91......91 ОСЪЗНАВАШ ЛИ?!?

    Коментиран от #21

  • 14 Град Симитли

    6 2 Отговор
    С какво го подписаха?
    С г.?
  • 15 Атос

    6 1 Отговор
    френската министърка на културата Рима Абдул-Малак - какво АВТЕНТИЧНО френско име / Родена на 11 февруари 1979 г. в Бейрут, тя има ливанско и френско гражданство . На десетгодишна възраст тя се премества със семейството си във Франция и се установява в Лион /
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Д-р Менгеме

    8 2 Отговор
    Евалла - 8 000 кифли рендосани - ТОВА Е МЪЖ
  • 19 Кан Тервел

    3 3 Отговор
    Това е еманация на целия абсурд до който дотикаха Европа: """"френската министърка на културата Рима Абдул-Малак"""" Триглавата ламя се е напънала да съкруши юдео-християнската цивилизация и целият свят. За да се спасим трябва да отсечем главите й. Първо трябва да се избавим от леваците, след това от арабите и руснаците. Време е за Реконкиста

    Коментиран от #23

  • 20 това е като 5000

    1 0 Отговор
    няча да гледат речта на президента за чнг по тв
  • 21 Ама

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Сила":

    ти ,кравешка подложке, седиш на границата и броиш кой къде отива,ли ?!
  • 22 Морио

    1 0 Отговор
    Население : 67 000 000 - - Смешно.8000 .едерасти.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.