Last news in Fakti

22 Януари, 2024 14:15 4 987 3

Ето я първата любов на Стефан Данаилов (СНИМКИ)

  • стефан данаилов-
  • първа любов

Ламбо и Людмила са били съученици

Людмила Стефанова се казва първата любов на Стефан Данаилов. Това разкриха роднините му, които наскоро преглеждали личния му снимков архив и попаднали на уникални техни кадри, както и на любовни писма, които на младини са си разменяли, пише retro.bg.

Красавицата, която Ламбо галено наричал Мими, била първото сериозно увлечение на Мастера. Двамата били съученици от 34-то училище „Д-р Иван Пашов“ – сега прочутото руско средно училище „Александър Пушкин“. Тогава Мими била в XI „а“ клас, а Ламбо – в XI „в“. Всички момичета си падали по него, а по ирония на съдбата Людмила не го поглеждала. Това го ядосвало и решил да действа радикално. На един ученически купон от ревност и яд намазал белите ѝ обувки със синьо мастило. Двамата се скарали жестоко, а скандалът неусетно прераснал в любов.

Людмила и Стефан били неразделни. Тя често гостувала в апартамента на родителите му, когато ги нямало в града. Редовно ходели и на купони у сина на диригента Васил Стефанов, където имало грамофон и слушали плочи от чужбина.

Влюбеният Ламбо водел изгората си на театър, за да гледат сестра му Росица, и на концерти в зала „България“. Поканил я и за своя дама на абитуриентския им бал, въпреки че били от различни паралелки. Взел я от дома ѝ като истински джентълмен, а после купонясвали до зори в култовите за онова време столични ресторант „България“ и бар „Астория“.

Людмила отишла дори на войнишката му клетва в Самоков заедно с неговите родители. От притеснение не обелила и думичка в колата пред тях. Плакала, че с Ламбо се разделили, но той не спирал да ѝ пише писма от казармата. По-късно тя изгорила всички, ала в неговите лични архиви останали едно-две. Не и прощалното му писмо, с което ѝ съобщил малко преди да се уволни, да не го чака, защото имал намерение да следва. Преди да се разделят, тя усещала, че има нещо нередно помежду им.

Техен съученик ѝ казал, че срещнал Ламбо на улицата, докато бил в отпуск. Тя обаче не знаела, защото той не ѝ се бил обадил. Тогава сърцето ѝ се разбило. Прибрала се у дома, звъннала му на домашния телефон, а той взел, че вдигнал. Тогава Людмила тръшнала слушалката и легнала болна дни наред. Вдигнала висока температура и била на косъм да си отиде от треска. Чак майка ѝ си изкарала акъла. Девойката преживяла тежко раздялата, защото вече ѝ било време да се омъжва, а в същото време Данаилов бил напът да стане звезда. Години след като се разделили, първата му любов го срещнала на улицата, но той отместил поглед от нея моментално. Тогава вече бил с жена си Мария. До пенсионирането си Людмила работила в издателство „Народна култура“ и никога не го потърсила.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 8 Отговор
    Люля му е била свръзката с КГБ.
  • 2 Раданч Татлъту

    7 9 Отговор
    Първата любов на Стефан Данаилов е Митко Бомбата!💨💨💨🥳🤡👍
  • 3 Опааа

    8 0 Отговор
    Лелееее,мисирките каква тЪпня са нписали! 🤦‍♂️