Last news in Fakti

15 Ноември, 2023 17:15 2 059 25

Вещи на Стефан Данаилов ще се продават на търг

  • стефан данаилов-
  • търг-
  • лични вещи-
  • паметник

Със събраните средства ще изградят паметник на актьора

Вещи на Стефан Данаилов ще се продават на търг - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Наследникът на големия български актьор Стефан Данаилов - Владимир, и майка му актрисата Ирен Кривошиева организират търг с ценни предмети, вещи, снимки, медали, костюми и икони от личната колекция на актьора.

Все още не е ясна точна датата на събитието, но се обмисля дали да е на 9 декември, когато Стефан Данаилов трябваше да има 80-годишен юбилей, или на 27 ноември, когато се навършват четири години от кончината му.

Идеята на търга е със средствата, събрани от него, да се започне процедура по изграждане паметник на актьора в градинката пред Народния театър, пише actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Русофил

    8 16 Отговор
    Интересно дали на търга Мутрофанова и Гергов ще играят директно или анонимно.
  • 3 Прокълнати

    7 9 Отговор
    вещи . Баща му убиец , на Цоцолана също .

    Коментиран от #7

  • 4 !!!?

    10 6 Отговор
    Времето на паметниците отмина !!!?

  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 7 Отговор
    някое шише с пиене ако има ще купя
  • 6 Соваж бейби

    7 11 Отговор
    Стига да има кой да му купи вехториите ?Всичко ли профукал или наследниците два три дена ихо после тихо?Баба Лили да си мисли доста сериозно по въпроса де все си правя майтап още при живе сама да си го плати и издигне ,че после няма.
  • 7 Соваж бейби

    13 16 Отговор

    До коментар #3 от "Прокълнати":

    Виж само каква ирония ,колко е дебел цял живот ял и пил малко и коцкар си падаше .Сега паметник ще му правят ,а кметството дават ли парцел или под наем ще бъде ?И кой го вълнува за Стефчо изобщо ?!Да го пуснат на търг в Щатите сигурна съм че няма да има клиенти
  • 8 Идън

    19 0 Отговор
    Това е отвратително.С чужда пита- помен правят... За толкова години не можаха да направят една паметна плоча със собствени пари и да я сложат на подходящо място... негово любимо или пред театъра...
  • 9 Абе тупаньи

    11 2 Отговор
    Ламбо ги закръгли 80 още миналата,що сте толкова некадърни и жалки ганьовците бе,всичко свястно повръща от вас!
  • 10 незнайко

    19 0 Отговор
    Нямат пари за паметник и ще продават вещи ! Това е някакво извращение ! Представете си колко може да струва един бюст паметник ?
  • 11 Не думай

    10 12 Отговор
    И с какво е по-заслужил майор Деянов от много други стойностни хора, та ще му изтупат статуята баш на това място. На гробищата да му слагат каквото поискат. На обществено място трябва да вземат мнението на хората, дори и да е различно от моето.
  • 12 46854

    4 15 Отговор
    Ще дам 5 лв за некой негов боклук, да не ми го дават
  • 13 Казуар

    8 11 Отговор
    Паметник на партиен секретар на театъра.
  • 14 Майк Алън Патън

    15 3 Отговор
    Представете си вещи на ББ от Банкя да се продават на търг - топката с която Тиквата е вкарал дузпа , презерватив от чекмеджето , бикините на мис Бикини , книгата Винету , кофпомпата на пожарникаря , бухалката на Мутрата , косъм от косата му......... и как подлогите Жоро Харизанов , Деса от Дулово , Харалан Антрополога , Стойчо Татуирания , Томата Биков , Лъчо Мозъка , Цвета от Кърджали , Цецка Цачева да се бият и да наддават с по 50 ст0тинки ! Ще е брутално шоу !

    Коментиран от #17

  • 15 Ало - Ало.....

    22 7 Отговор
    За Данаилов ще говорят много , много години , филмите му ще се гледат дълго време ..........а вас , които пишете срещу него и го омаловажавате , никой не ви знае и няма да помни , както Стефан !

    Коментиран от #16

  • 16 Соваж бейби

    7 8 Отговор

    До коментар #15 от "Ало - Ало.....":

    Колко ще гледат филмите му един Бог знае ,това са стари филми и супер недодялани .Вижда се много кофти на кюлед ,олед спомням си 4ка как им казвате на български незнам говоря за други антики за времето уж с по хубав декор и камери.А българските антики дори не са озвучени на чужди езици не знам ,младите изобщо не са впечатлени тук така да има някой след време ако се занимава с антики но мисля че ще изчезнат такива филми трябва да ги гледаш на стари техники ако работят с новите кутии и интернет тука няма съвместимост.Паметник на център още повече в столица се издига от народа нали?смятай колко им пука на хората ?зор роднини да му правят на обществено място е цирк или си мислят че някой ще зарита да му купува нещата си прибере в джоба пари и там нещо ще издигне да отбие номер Идън е права с коментара си.Вместо да им строят паметници децки градини че са малко в България да строят или нещо друго със смисъл да ги кръстят на тяхно име ок ама за такива статуи като този ?Дай да започнем всички да си правим статуи на центъра след като умрем

    Коментиран от #19

  • 17 девил

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Майк Алън Патън":

    Аз вземам Винету
  • 18 Артист

    7 5 Отговор
    Колко сме лоши хората,никой не иска милостиня от нас , просто който иска ще си купи нещо от своя любим актьор.Той има толкова много студенти,само те да си купят по нещичко ще му направят паметник.Дай боже всеки да даде толкова колкото Стефан даде на хората от своя талант.Много хубава идея за провеждане на търг.

    Коментиран от #25

  • 19 абе,

    8 2 Отговор

    До коментар #16 от "Соваж бейби":

    На цигански ли пишеш с българските букви.Ужасна неграмотност,а и бързаш да я демонстрираш.

    Коментиран от #21, #24

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Соваж бейби

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "абе,":

    Не съм виждала на ромски език нещо написано нямам представа дали имат писменост интересен въпрос ,не съм имала време да мисля за тях.Чувала съм как говорят и е труден като език за изговаряне ,нищо не разбирам с изключения на някой бисери които знаем в България,все пак и те са хора съществуват и си имат език на теб къде ти беше проблема не разбрах,риторичен въпрос ?!Другото си е моя граматика озе с български букви запазена марка ,оригинална версия Соваж !Не прави опит да ме копираш и да искаш не можеш ,си имаш само мерака аз съм уникат уеш !

    Коментиран от #22

  • 22 ха, ха

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Соваж бейби":

    Простащината не може да бъде уникална,простащина си е просто.

    Коментиран от #23

  • 23 Соваж бейби

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "ха, ха":

    Има един интересен пич казва се Чарлз Буковски ако ти остане свободно време между това да наблюдаваш и четеш хората как пишат и какви гршки правят ,дори и ромският да подценяваш защото това все пак е език и се говори.Прочети нещичко на Буковски ще намериш и себе си, малко си обогати знанията само правилно подредени букви да гледаш и думи които разбираш а те са малко защото си се запенил само за кирилицата ,не си е лесна работа ,релакс уеш рестарт дзен оммм ,за твое добро мой съвет!Та пича е казал -
    Проблемът на този свят е, че умните хора са пълни със съмнения, докато глупавите хора са пълни с увереност.Аз не съм сигурна ти към коя група спадаш ?!Приятна вечер и релакс ,разчупи малко
  • 24 Идън

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "абе,":

    Приеми Соваж каквато е- ти не знаеш нищо за нея и защо пише по този начин.
  • 25 Идън

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Артист":

    Друг е въпросът за моралното и законното право... Нищо чудно да направи търг- да направи паметник и да напише,че е от тяхно име