Last news in Fakti

6 Януари, 2014 14:50 1 382 0

Днес е най-депресиращият ден от годината

  • депресия-
  • ден-
  • най-депресивният ден

Днес е денят, в който хората изхвърлят в кошчето своите новогодишни обещания

Да точно така – днес е най-депресиращият ден от годината, съобщава изданието „Ню Йорк дейли нюз“.

Първият понеделник на месец януари е определен от учените като най-депресиращият и ужасен ден в годината. За 2014 г. това е днес – 6-ти януари.

Група изследователи, работещи за компания за енергийни напитки, са проучили и анализирали два милиона туитове, пуснати в мрежата през последните три дни на януари. Те установили, че днес е денят, в който хората „изхвърлят в кошчето“ своите новогодишни обещания и започват да гледат мрачно на ежедневието.

Проучването е установило също така, че хората, които са били нещастни в своя любовен живот, търсят нов партньор, а тези, които са били недоволни от работното си място, започват да търсят ново.

В първия понеделник от първия месец на годината учените са прочели и много туитове свързани с вина, умора, прекомерно ядене, липса на пари или желание за пътуване до място с по-топъл климат.

Според експертите всичко, което води до депресии на днешния ден е свързано с отношенията помежду ни. Под звуците на празничните семейни събирания, съчетани с алкохол в един момент може да се окаже, че сме съсипали брака си, че сме останали без пукната пара в джоба или толкова сме отвикнали от работата си, че я смятаме за ужасна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА