Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 17:13 2 795 9

Жан-Мишел Жар и сестра му бяха лишени от наследство

  • жан-мишел жар-
  • сестра-
  • наследство-
  • съд-
  • без наследство

Двамата обжалваха решението на френския съд пред Европейския съд по правата на човека

Жан-Мишел Жар и сестра му бяха лишени от наследство - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Музикантът Жан-Мишел Жар и сестра му Стефани бяха лишени от наследство от техния баща, композитора Морис Жар, съобщи АФП. Двамата обжалваха решението на френския съд пред Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ).

Съдът не вижда никаква причина да отмени решението на на френския съд по делото, се казва в изявление на ЕСПЧ. "Не съществува генерално и безусловно право на децата да наследят част от собствеността на родителите."

Френският съд е преценил, че ищците не се намират в състояние на бедност или нужда. Според съда Морис Жар е имал право да обезнаследи Жан-Мишел Жар, на 75 г., и сестра му Стефани, на 58 г.

Морис Жар живее в САЩ от средата на 60-те години на 20-и век, пише БТА. Той е носител на три награди "Оскар" за музиката към филмите "Лорънс Арабски", "Доктор Живаго" и "Пътуване до Индия". Умира през 2009 г. Морис Жар е оставил всичките си активи на своята последна съпруга - Фуи Фон Кон, чрез семеен тръст. Тръстът е юридическа структура, предвидена от калифорнийското право, която двамата ищци напразно се опитваха да оспорват.

Според френското право теоретично не е възможно да се обезнаследи дете на принципа на запазената част, която не съществува в правото на щата Калифорния. В случая Жар обаче през 2017 г. касационният съд във Франция е игнорирал запазената част, защото законът във Франция не може да се налага над този в Калифорния.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това

    8 3 Отговор
    със "запазените" части не мога да го схвана ква му е идеята

    Коментиран от #6

  • 2 незнайко

    12 1 Отговор
    Да им имам проблемите когато в банката имат над 1 милиард !!!
  • 3 СТИГА БЕ

    10 0 Отговор
    И Мишел и Стефани, едва ли са допряли до наследство от баща си, но щом не ги е упоменал значи завещанието не може да се промени... малко като селска хроника ми изглежда, макар, че всекиму се иска някой друг милион към данковата си сметка
  • 4 Пладнешки грабеж

    3 2 Отговор
    ...законът във Франция не може да се налага над този в Калифорния.
  • 5 Соваж бейби

    8 1 Отговор
    Сестрата на Жан-Мишел не я знам на какво финансово ниво е ама той едва ли има нужда от някъкви пари!Освен ако не става дума за къща със сантиментална стойност ,вещи ,бижута ...разбирам ама ...Все пак богатите са диви предатори ,рапас както му викаме тука насищане няма на милиони
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Автоматична изтривалка

    9 1 Отговор
    Ще заведа дело за дискриминация, да си знаеш. Още малко ще ви изтрая. А сега виж ми хубаво изтритите коментари и кажи какви са нарушенията на правилата.Опитвам се да обясня на разбираем език един правен казус, а тя хванала гумата и трие

    Коментиран от #9

  • 9 МНЕНИЕ

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Автоматична изтривалка":

    Ами не мислиш като тях,,, защо се чудиш. Аз за това престанах да посещавам шоуто на една госпожа в 00.30ч
    над 92 % от коментарите затрити