Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 10:58 1 540 5

Тейлър Суифт е най-продаваният изпълнител на 2023 г.

  • тейлър суифт-
  • певица-
  • продажби-
  • музикалната индустрия-
  • албуми

Певицата печели престижното отличие за четвърти път

Тейлър Суифт е най-продаваният изпълнител на 2023 г.  - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Поп звездата Тейлър Суифт прибави още едно отличие към дългия си списък с призове, като спечели за четвърти път наградата за най-продаван изпълнител на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI) - организацията, която представлява музикалната индустрия, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Тя получи наградата за втора поредна година, като преди това я спечели през 2014 и 2019 г. Миналата година Суифт също беше отличена от Международната федерация на звукозаписната индустрия.

Наградата се определя, като се вземат под внимание продажбите на музика на съответен изпълнител или група чрез стрийминг платформи, изтегляния и физически носители през календарната година и обхваща цялостната работа на артистите, казват от Международната федерация на звукозаписната индустрия.

Призът се връчва на музиканта, който оглави класацията на организацията за изпълнител, а Тейлър Суифт го е правила повече от всеки друг изпълнител от създаването на отличието преди 11 години, отбелязва Ройтерс.

"Тя продължава да определя границите на световния успех. Тейлър е изключителен талант и нейната отдаденост към музиката и феновете е наистина феноменална", казва в изявление Люис Морисън, директор на класациите и сертификатите в Международната федерация на звукозаписната индустрия.

Кей поп звездите "Севънтийн" и "Стрей кидс" заеха второ и трето място в класацията на определената от Международната федерация на звукозаписната индустрия като "рекордна година за корейските изпълнители". В топ 10 на подреждането са четирима кей поп музиканти. Дрейк е четвърти, а Уикенд се нарежда на пето място.

По-рано този месец Тейлър Суифт, която е на 34 години, постави пореден рекорд на церемонията за наградите "Грами", като спечели безпрецедентно четвърто "грамофонче" за албум на годината, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Акула

    5 1 Отговор
    Може но Всеки Има Свой Вкус
  • 2 ИСТИНАТА

    11 3 Отговор
    една песен няма читава, от какво се издигна така?

    Коментиран от #4

  • 3 Бегай !

    8 1 Отговор
    Кой изобщо го гледа и слуша това недоразумение ? Певица била 😁
  • 4 Абдул от Кабул

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ИСТИНАТА":

    Пичът е спал, с когото трябва. Някой му е разтърсил широките раменца и се е издигнал.
  • 5 цербер

    1 0 Отговор
    Тейлър Суифт е най-продаваната изпълнителка за 2023-та г.