Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 15:47 886 5

Гилдията на актьорите в САЩ: Изкуственият интелект ще ни вкара в матрица

  • гилдията на актьорите-
  • сащ-
  • изкуствен интелект

Шоуто е първото, след като SAG-AFTRA постигна споразумение с големите филмови компании за прекратяване на историческата стачка в Холивуд

Гилдията на актьорите в САЩ: Изкуственият интелект ще ни вкара в матрица - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Изкуственият интелект ще ни улови в матрица, предупреди Фран Дрешър, президент на Гилдията на актьорите в САЩ и на Американската федерация на телевизионните и радио артисти SAG-AFTRA на церемонията за наградите на Гилдията. Това предаде Ти Си Ей/ДПА.

Шоуто, което бе излъчено от Нетфликс на живо, е първото, след като SAG-AFTRA постигна споразумение с големите филмови компании за прекратяване на историческата стачка в Холивуд и подписване на нови договори.

По време на битката ни за по-добри договори се зародиха глобални идеи, каза Дрешър. "Изкуственият интелект ще ни улови в матрица, в която никой няма да знае кое е реално. Ако на изобретателя му липсват емпатия и духовност, вероятно не се нуждаем от неговото изобретение. Дистопичните истории може да се превърнат в самореализиращи се пророчества. Трябва да разказваме истории, които разпалват човешкия дух, да ни свързват с естествения свят и да будят способността ни да обичаме безусловно", каза тя, предава БТА.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    0 0 Отговор
    Фран Дрешър-президентКА на Гилдията на актьорите в САЩ
  • 2 Соваж бейби

    3 1 Отговор
    Ами те от много години в една измислена краварска матрица.За тяхно добро е ИИ артист холограма така по малко ще зависимите и самоубити от антидепрасанти и дрога.Филмовата им и музикална индустрия също не е това беше едно време
  • 3 герап

    2 0 Отговор
    Заедно с изкуственния интелект ще ви улови в матрицата и непристойното поведение на политиците ви. Справка: Отношението към филма "Мери Попинз" от 1964-та г.
  • 4 Мнение

    7 1 Отговор
    То пък едни прехвалени холивудски филми! В последните 30 години с едни и същи 20 актьора, чиито физиономии са ни омръзнали до втръсване, а самите сценарии на филмите са максимум 10 от рода на Рамбо претрепва всички, или наемен убиец си води нормален живот, но миналото му се завръща и той отново грабва патлака и т.н.
  • 5 12345

    0 0 Отговор
    Щот не сте. Хич.