20 Януари, 2014 18:44 1 671 0

От утре Софийска област е в грипна епидемия

  • софийска област-
  • грипна епидемия

В София е възможно до края на седмицата да се обяви също епидемия

От утре Софийска област е в грипна епидемия - 1
Снимка: БТА

От утре Районната здравна инспекция обяви грипна епидемия за цялата Софийска област. Ще се преустановят и занятия в училищата. Това каза за БНР д-р Ангел Кунчев - държавен главен инспектор. Той поясни, че до края на седмицата грипна епидемия може да бъде обявена и в София град.

Други области, които от миналата седмица са с висока заболеваемост, над средната и доближаваща епидемични стойности, са Монтана с 276 на 10 000 заболеваемост, Ямбол – с 240, Русе – 210, и Бургас – с 238, който още в петък обяви епидемия.

Данните за София град са над средните за страната, но все още не са епидемични. За миналата седмица заболеваемостта е 189 на 10 000, което значи, че при продължаващо повишаване е възможно да се достигнат епидемични стойности и за София до края на седмицата или следващата. Ще наблюдаваме процеса непрекъснато, заяви Кунчев.

Факти. бг припомня, че грипна епидемия беше обявена на 17 януари в Бургас. Там до 22 януари са преустановени учебните занятия, прекратени са плановите операции в лечебните заведения и са преустановени свижданията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА