Необходими продукти:
- телешка кайма - 400 г;
- лук - 1 глава;
- яйца - 1 бр.;
- галета - 2 с.л.;
- кориандър - 1 ч.л.;
- риган - 1 ч.л.;
- сол - на вкус;
- черен пипер - на вкус;
- моцарела - 100 г.
За соса:
- домати - 400 г на кубчета;
- лук - 1 глава;
- чесън - 3 скилидки;
- червени чушки - 1 бр.;
- захар - 1 ч.л.;
- босилек - 1 ч.л.;
- сол - на вкус;
- черен пипер - на вкус;
- олио - за пържене.
Начин на приготвяне:
Разбъркваме каймата с нарязания на ситно лук, прибавяме яйцето, галетата и подправките и омесваме добре.
С влажни ръце оформяваме кюфтета, подреждаме ги на разстояние в тава, покрита с хартия за печене и ги печем на 200°С фурна за 20 минути.
През това време за соса запържваме нарязаните на ситно лук, чесън и чушка. Прибавяме доматите и подправките и готвим, докато сосът се сгъсти.
Прехвърляме кюфтетата в тава за печене, добавяме соса, поръсваме с настърганата моцарела и печем за около 20 минути, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Има
Коментиран от #3
10:14 24.03.2024
3 Вземи
До коментар #2 от "Има":
Му удари две кюфтета , и посипи щедро с моцарела !10:40 24.03.2024
4 от линейката
11:04 25.03.2024