Last news in Fakti

31 Януари, 2014 12:10 2 485 1

Нов метод за щадящо лечение при рак простатата

  • нов-
  • метод-
  • щадящо-
  • лечение-
  • рак на простатата

Първите трима пациенти бяха оперирани безкръвно под ръководството на опитния гръцки ендоуролог професор Лиатцикос

С модерен метод за минимално инвазивно лечение бяха оперирани трима пациенти с рак на простата в Токуда Болница София. Екипът на отделението по Урология извърши авангардните процедури под ръководството на професор Лиатцикос – началник на отделението по Урология в Университетската болница в Патра, Гърция и консултант на няколко водещи клиники в Европа.

„При този метод се отстранява цялата простата заедно със семенните мехурчета. Ако карциномът на простатата е открит навреме, имаме възможност да отстраним напълно раковите клетки и да не се налага хормоно- или лъчетерапия.” – каза д-р Калоян Давидов, началник на отделението по Урология в Токуда. „Редовните профилактични прегледи след 45-годишна възраст значително намаляват риска от усложнения” – добавя д-р Давидов.

Процедурата трае до три часа, а престоят в болница и възстановителният период са сведени до минимум. 24 часа след интервенцията пациентите могат да се движат свободно, а след няколко дни – да се върнат към нормалния си ритъм на живот.

Авангардният метод беше въведен в Токуда в рамките на програмата за непрекъснато повишаване на квалификацията на медицинските специалисти. Първите три случая бяха предварително обсъдени с проф. Лиатцикос, който ще извършва регулярни визити в японската болница.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comments

    1 0 Отговор
    Малко трудно ми е да се досетя какво точно му е АВАНГАРДНОТО
    на това рутинно изрязване на всичко-ако някой се досеща-
    моля да ни подскаже какво пропускаме.....