Last news in Fakti

14 Юни, 2024 06:42 711 0

Свлачище погуби 5-годишно момченце в Австрия ВИДЕО

  • австрия-
  • свлачище-
  • загинал

Второ дете на седем години е било спасено и откарано с медицински хеликоптер в болница

Инцидент, завършил трагично за петгодишно момче, е станал в сряда в гора край австрийския град Грац, предаде dariknews.bg.

Вследствие на проливните дъждове, излели се през последните дни в района, две деца са били затрупани от горско свлачище. Второ дете на седем години е било спасено и откарано с медицински хеликоптер в болница.

Нещастието се е случило, докато малките били на разходка с майка си и още две дечица.

Другите две деца, на седем и девет години, са останали невредими. Веднага е започнало разследване по нещастния случай, но по мнение на специалистите съществува пряка връзка между проливните дъждове и трагичния инцидент. По време на спасителната акция на местопроизшествието са работили над 100 пожарникари, спасителни хеликоптери и специално обучено полицейско куче, което е оказало ценна помощ за откриване на затрупаните деца.

Полицията е издала предупреждение за възможни нови свлачища в района.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА