9 Юли, 2024 15:15 10 914 11

Ивет Лалова сподели СНИМКА със сина си и притесни феновете

  • ивет лалова-
  • отровно цвете-
  • притеснени фенове

Щастливата майка позира до отровно растение

Последният споделен кадър на голямата ни шампионка по лека атлетика Ивет Лалова в социалните мрежи разтревожи потребители.

Щастлива, че в прегръдките ѝ е любимият ѝ и така дългоочакван син – Тиаго, тя позира до красиво разцъфтяли цветя. Въпросният красиво разцъфтял храст е олеандър (зокум), който обаче е отровен – съдържа токсичен глюкозид, близък до строфанина, пише plovdiv24.bg.

Това разбира се, разтревожи потребителите в Инстаграм, които побързаха да предупредят лекоатлетката да бъде вниманителна заради бебето.

Ето какво написаха те, обезпокоени от кадъра:

"Това цвете е много отровно! Причинява тежки алергии при допир! Внимавайте!"

"Внимавайте за всеки случай, олеандърът се води токсичен!"


В България олеандърът се отглежда като декоративно цвете, с красиви червени, бели, жълти и розови ароматни цветове. Използва се в медицината при сърдечно-съдови проблеми. Широко се използва по света за украса на градини и паркове и цъфти през лятото.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сексуален козирог

    37 26 Отговор
    Тая и Гала като ги видиш,да се чудиш коя повече прилича на кон....че и красавица я пишат!

    Коментиран от #2, #4, #7

  • 2 Един шофьор

    22 18 Отговор

    До коментар #1 от "Сексуален козирог":

    Аз пък и тая и Гала ги харесвам и с мерак ще им ударя по едни топке. А пък и Ивет много бързо бяга и не мога да я стигна.
  • 3 ха ха Хо

    43 4 Отговор
    Ивет достатъчно време е живяла я Италия за да знае,че олеандър/зокума/ е отровен.Там е много повече разпространен навсякъде и има цели оформени дървете от него,та посетителите и в инстаграма напразно се тревожат.

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нищо

    31 1 Отговор
    притеснително , в Гърция , Италия , Испания , Турция , Португалия и къде ли още не го има навсякъде - в домовете , ресторанти , край пътя и където се сетиш и всеки знае че растението не се яде !
  • 6 българин

    28 5 Отговор
    Много я харесвам, но откакто се омъжи за този италианец ли беше, какъв беше и си кръсти детето с чуждо име, вече не ме интересува. Дреме ми къде стояла, какво правила и други такива.
  • 7 Аз пък

    23 12 Отговор

    До коментар #1 от "Сексуален козирог":

    не мога да се освободя от усещането, че Ивет е столипиновка ....
  • 8 бат Данчо

    11 7 Отговор
    Без малко да кръсти бебето Тояга Колио...
  • 9 Много ме кефи Иветка!

    15 3 Отговор
    Видях я когато се раздвижваше със счупения крак. Пак се усмихна! Много положителен човек. А за зокума 100% знае. Щом аз знам, а не съм градинар.
  • 10 българин 777

    3 1 Отговор
    АУ как се разтревожих и аз нищо че нямам простотията феис и др. подобни
  • 11 някои говорят глупости,

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "ха ха Хо":

    особено когато не са много вещи по въпроса. Това е докоративно цвете (дълво) в южните страни. Който е ходил в Гърция, непременно го е виждал на много места и непрекъснато по магистралата в средата. И това е в столетията и хилядолетията назад във времето. И в Италия, разбира се.
    Когато бях малка, баба ми в село Дяково (до Дупница) беше сложила два зокума от двете страни на външната врата на къщата в големи съдове. Беше красиво, имаше малко горчив мирис. Знае се, че е отровен, но при определени условия - ако приемаш концентрирана съставка от него. Никой не го яде.
    А по повод на ЛАЛОВА, ако сте стойностни хора, мислете за нея като за спортист, който донесе ДОСТА СЛАВА на България. Имайте нужното уважение. Иначе показвате собствената си невисока цена.