12 Август, 2024 05:33 1 076 4

12 август: Отбелязваме Международния ден на младежта

  • младежи-
  • празник

В България празникът се чества от 2007 г.

На 12 август се отбелязва Международният ден на младежта, припомня tvn.bg.

Обявен е с резолюция на Генералната асамблея на ООН на 17 декември 1999 г. по предложение на Всемирната конференция на министрите по делата на младежта, състояла се в Лисабон от 8 до 12 август 1998 година. За първи път се отбелязва на 12 август 2000 година.

В България празникът се чества от 2007 година. Чрез различни обществени и художествени прояви денят насочва вниманието към проблемите на младите хора, както и към тяхното участие в световните инициативи за опазване на околната среда, развитието на лидерските им умения и включването им в каузи с международно значение.

Честит празник, млади хора!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    1 2 Отговор
    Не беши ли днеска на слона или? Не май беше деня на пърхута
  • 2 Георги Илиев Митев

    0 1 Отговор
    Едно от дисидентските гнезда по времето на социализма и тоталитаризма на другаря Тодор Живков се смята Научно Изследователския Институт за Младежта . Младежи с прозападни изяви и сбирки бяха гонени и преследвани от народната милиция. ,но благодарение на проф. П-Е Митев, Цена Вичева , Евгени Кочетов в качествата си на главни директори на този институт успешно измъкваха от арестите на милицията младежи с явно прозападни разбирания , възгледи и настройки . Този институт представяше нагласите и разбиранията на българските младежи навсякъде по света на конгреси за младежта и младежките " движения " в Република България . Така се представяше и ликът на нашата нация навсякъде по света .
  • 3 Гост

    1 1 Отговор
    За пръв път разбирам за това нещо. След малко го забравям безсмислена информация и измислен празник.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.