Last news in Fakti

13 Март, 2014 09:10 1 091 0

Лекари от Варна живеят без пари с месеци

  • лекари-
  • без пари-
  • стачка

Медиците от Тубдиспансера във Варна започват едночасови стачки всеки ден

Драма с неполучени заплати в Тубдиспансера във Варна. От днес лекарите започват едночасова стачка всеки ден, тъй като не са им изплатени парите за ноември, декември и януари.

"Не може повече да издържаме без заплати. Някои разчитат на близки, други обаче са сами и няма на кого да разчитат”, споделиха пред екипа на "Здравей, България” медиците.

Лекарите се оплакаха още, че работят в ужасни условия - стаите са в мухал, бельото не достига, храната е занижена и няма достатъчно гориво и електричество.

Проблемът с болницата е започнал от 2011 година, когато държавата намалява финансирането от 1.2 милиона лева на 300 хиляди лева за година. От тогава общината  се опитва да подпомага болницата. Съдбата й обаче отива към закриване, а рискът да се увеличи заболяемостта от туберколоза може да нарастне.

Днес след обяд ще има заседание на здравната комисия към Общинския съвет и основната тема ще бъде бъдещето на Тубдиспансера във Варна.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА