25 Август, 2024 16:31 1 658 2

Триковете на мързеливите домакини за миене на пода

  • домакини-
  • трикове-
  • чистене-
  • миене-
  • под-
  • омекотител

Благодарение на тях подът остава чист поне седмица

Триковете на мързеливите домакини за миене на пода - 1
Снимкa: Shutterstock

Изрядните домакини мият пода почти всеки ден. Но по-опитните знаят няколко лесни трика, с чиято помощ не е необходимо да извършват тази процедура всеки ден. Те просто слагат подходящите съставки във водата за миене на пода. Благодарение на тях той остава чист поне седмица, пише flagman.bg.

Триковете на мързеливите домакини за миене на пода

На малцина е известно, че омекотителят за дрехи има отлична способност да почиства подовете буквално до блясък. Също така си струва да се има предвид, че благодарение на перилния препарат прахът няма да се утаи върху повърхността на пода за дълго време.

Приготвянето на почистващата течност е много лесно. Просто трябва да добавите капачка омекотител към водата и да пристъпите към почистването.

Приготвеният разтвор може да се използва и за почистване на мебелите. Благодарение на омекотителя в състава му, по тяхната повърхност дълго няма да се натрупа прах.

Много домакини използват глицерин като продукт за подобряване състоянието на кожата. Но той може да се използва и почистване. В кофа с вода трябва да разредете лъжица глицерин. Резултатът ще ви изненада приятно.

Друг вариант е добавянето на сол – тя помага за надеждно почистване на апартамента от прах, мръсотия и микроби. Предимството на солта е, че е винаги е под ръка. Просто трябва да добавите една супена лъжица от нея към кофа с вода.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурно

    3 1 Отговор
    Завързват стирка за опашката на котката.
  • 2 Толкова О -- с -- р -- а --. н ли е.....

    4 0 Отговор
    Толкова О -- с -- р -- а --. н ли е..... О -- с -- р -- а --. н З -- а -- д -- и -- а им ! Че трябва да правят това Всеки Ден?