18 Март, 2014 12:35 1 111 0

D2 записали новия си албум в резиденция на Тодор Живков

  • d2-
  • нов албум-
  • тодор живков-
  • резиденция

Slash от Guns n' Roses и Мария Илиева гости в новия албум на групата

Броени дни преди излизането на дългоочаквания нов албум на D2 “Феникс” бандата разкри детайлите по подготвяния близо 4 години проект.

Дискът ще включва 10 песни и 5 бонус трака, а гости в някои от парчетата са артисти като поп-дивата Мария Илиева, бийт-боксъра RED ONE, американската китарна легенда и продуцент на предишния им албум 6 - Lanny Cordola, както и рок иконата Slash от Guns N' Roses.

Песните във “Феникс” са записани за година и половина в бивша резиденция на Тодор Живков в Осоговската планина, която бандата превърнали в свой базов лагер и мобилно студио.

Според Митко Кърнев концепцията била да се скрият от света и да творят в нова среда по модела на групи като The Rolling Stones, Led Zeppelin и Red Hot Chili Peppers, а в избора на локация се намесила съдбата. „По време на турне попаднахме случайно в резиденцията заедно с целия ни технически екип.”, разказва Митко Кърнев, „Бяхме впечатлени от мястото, защото освен че имаше подходяща акустика за звукозапис, природата наоколо беше уникална. За щастие срещнахме подкрепа от кмета на Кюстендил Петър Паунов, събрахме си багажа, подготвихме специално мобилно аналогово студио и потеглихме. Стартирахме проекта през 2010 по модела на великите банди – започнахме албума от нищо.”

D2 прекарват времето в интензивно свирене, но също така участват в социалния живот на селото, а от време на време посрещат и гости, сред които Рут Колева и бившия американски посланник Джеймс Уорлик - специално за феновете си бандата пусна галерия от снимки, разказващи историята на “Феникс” на официалния си сайт.

След приключване на записите, следва над 2 години довършителна работа – D2 пишат текстовете заедно с добрия си приятел Александър Петров, автор на незабравими лирики като "Бъди какъвто си" и "Малкият град"; миксът на албума е дело на Димитър Ганчев, а мастерингът е правен в САЩ от носителя на награда „Грами” - Brad Blackwood. След сериозна вътрешна селекция, D2 са избрали песните във “Феникс” от над 20 готови композиции, а в абсолютна тайна се пази първият сингъл от албума – никой извън групата и студийния им екип не е чувал парчето, което ще бъде представено на специално лайв шоу на 28 март (петък).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА