6 Септември, 2024 07:21 875 5

Прекратиха дело срещу Харви Уайнстийн за "непристойно нападение" над жена в Лондон

  • харви уайнстийн-
  • съд-
  • дело

Случаят е от 90-те години на миналия век

Британската прокуратура отхвърли обвиненията срещу американския филмов продуцент и осъден за сексуално престъпление в САЩ Харви Уайнстийн за непристойно нападение над жена в Лондон в средата на 90-те години на миналия век и прекрати делото, съобщи Sky News, цитирана от plovdiv24.bg.

Прокурорите са заявили, че "вече няма реалистична перспектива за присъда", след като жената е била нападната в средата на 90-те години.

Лондонската полиция обяви през юни 2022 г., че е упълномощена да повдигне наказателни обвинения срещу Уайнстийн за нападение над жена в Лондон между юли и август 1996 г.

Американският продуцент, който е на 72 години, е признат за виновен по обвиненията в изнасилване и осъден на 23 години затвор от съда в Ню Йорк през 2020 г. Присъдата на Уайнстийн има важна роля за движението АзСъщо (MeToo), в което жени обвиниха стотици мъже от развлекателната индустрия, медиите, политиката и други сфери в сексуални посегателства.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ахахах

    4 0 Отговор
    Как да го осъдят като е евреин?
  • 2 Работническо дело

    5 0 Отговор
    Този го направиха на луд за пари!
  • 3 колко невинни отишли в пандела разорени

    3 0 Отговор
    в хотелска стая или в неподизиращи в парка на джогинг:
    жени обвиниха стотици мъже от развлекателната индустрия, медиите, политиката и други сфери в сексуални посегателства.
  • 4 Иван

    1 0 Отговор
    А, пристойно нападение, има ли? Голяма заглавие!
  • 5 Kaлпазанин

    0 0 Отговор
    Щом е от миналия век ,може и така да го разбираме .щото сега вече мъжете ме са мъже и жените не са жени .всичко стана мармалад