8 Септември, 2024 06:47 3 547 17

"Хамалите" Камен и Тончо се завръщат поотделно в БНТ

  • камен воденичаров-
  • тончо токмакчиев-
  • телевизия

Двамата ще се подвизават в "Последният печели" и "Вечерното шоу"

Камен Воденичаров "се връща вкъщи" с "Последният печели", Тончо Токмакчиев - пак в "телевизията майка" с "Вечерното шоу", пише 24 часа.

Толкова сме свикнали с хамалите Тончо и Камен, че чак не е за вярване как двамата може да са в различни роли и поотделно по БНТ. Това обаче ще се случи със старта на есенния сезон.

6 години след “Шоуто на Канала" двамата отново ще са водещи в ефира на обществената телевизия - Камен Воденичаров в играта “Последният печели", а Тончо Токмакчиев - на “Вечерното шоу" всеки четвъртък.

Чувството е, като да се върнеш вкъщи, кратко и ясно отсича Воденичаров, който сменя Орлин Горанов във всекидневната тв викторина.

“Сега нова булка, нов късмет. Заради профила, който вече имаме - на зрели мъже, и благодарение на натрупаните познания, провокативността на всеки един от нас и на рефлективността се опитваме да изградим по нов начин нещо, което вече е вървяло и го има в телевизията", обяснява Камен.

По думите му нещата са много променени, най-малко чисто технологично. “Но да срещаш по коридорите хора, които познаваш от много време, е изключително приятно. Част от приятелите, с които изграждахме студентската програма “Ку-ку", сега са водещи в екипите зад кулисите в БНТ", добавя актьорът.

За новото си амплоа като водещ на “Последният печели" Воденичаров се подготвя сериозно. Признава, че му се налага да проучва и да чете предварително за някои неща. Разбира се, Орлин Горанов му давал съвети, но Воденичаров предпочита да си останат в “кухнята". Най-важното, му казал, да има търпение. А и Камен е наясно, че хората, които идват в играта, са с много добри познания. В нея ще участват и победители от предишни издания.

Състезанието тръгва от 9 септември от 19 ч, когато са новинарските емисии по другите две големи телевизии - Би Ти Ви и Нова тв. “Забавно ми е как предаването излиза срещу новините на частните медии. Някак си е много важно да има позитивно и усмихнато настроение - точно това, което го няма в новините", казва Воденичаров.

Затова се радва, че в края на епизодите на “Последният печели" може да анонсира, че предстои централната емисия “По света и у нас". Той ще продължи да води и предаването “Вечерта на Ку-ку бенд" по 7/8.

Още като малък той е влизал в студиото на обществената телевизия, защото баща му Борис Воденичаров по това време е редактор, а след това и главен редактор на “Народно творчество" - редакцията, която правеше всичко, свързано с фолклора в телевизията.

Ярък спомен оттогава за Камен са подвижните телевизионни станции (ПТС), с които са ходили на най-различни фестивали в страната. “Тези красиви машини или камиончета, пълни с техника, свързващи камерите в едно, са ми били най-интересното нещо като малък", добавя той.

Още като дете се е снимал в най-различни предавания, предимно като публика. Като син на телевизионен работник непрекъснато някой се обаждал да го вика за снимки.

Воденичаров завършва актьорско майсторство за куклен театър във ВИТИЗ в класа на проф. Николина Георгиева през 1990 г. Впрочем това е последният випуск, преди академията да бъде преименувана на НАТФИЗ през 1991 г.

С Тончо Токмакчиев се познават още от първи курс, тъй като са състуденти. “Аз като военнослужещ в онова време бях до последно в казармата. Целият випуск беше ходил на бригада, преди да започне учебната година, и вече се познаваха. А аз пристигам във вече изграден колектив и погледите към мен бяха доста странни в началото", спомня си Воденичаров. И веднага се появили първите закачки. “Тончо както и до ден днешен, винаги е казвал нещо на обратно на онова, което се говори в момента", добавя той. Именно това взаимно провокиране и различните им гледни точки за събития, пиеси или каквото и да е им позволява да създават забавни общи проекти.

Постепенно двамата изграждат приятелството си. “Много е важно да знаеш, че можеш да разчиташ на човека отсреща", категоричен е Воденичаров.

Още като студенти се снимат в малки роли в телевизионни спектакли. Тогава един от най-големите телевизионери - Хачо Бояджиев, както и други режисьори разчитат за продукциите си на участници, взети направо от студентската скамейка.

Като завършва, Воденичаров участва в създаването на студентската програма “Ку-ку". Заедно със свои колеги от Кукления факултет раздвижват куклата, която прилича много на Тодор Живков и е в ролята на телевизионен водещ. А идеята им идва от популярното по онова време “Мъпет шоу".

В “Ку-ку" Воденичаров правел смешни новини и взел Токмакчиев със себе си на едни снимки да представя прогнозата за времето.

“Той беше с един чадър и плещеше такива щуротии и небивалици, че всички страшно много се смяхме", спомня си Камен. Това е, така да се каже, бойното кръщене на Токмакчиев не в телевизията изобщо, а специално за “Ку-ку".

Двамата са част и от известното предаване “Каналето", излъчвано по БНТ от 1995 до 2004 г. “Имахме едни много силни 5 години заедно с всичките ми колеги и с “Ку-ку бенд", когато изградихме и смешните песни, и образите, които се наложиха на екрана", разказва Воденичаров. Буквално за седмица-две стават изключително популярни и разбират какво означава силата на телевизията, която тогава е единствената у нас.

По това време правят и най-големите концерти по стадионите. Актьорът никога няма да забрави как на един от тях присъства и Христо Стоичков. Поканили го на сцената и “целият стадион изригна, като се качи", спомня си Воденичаров.

Впрочем актьорът се оказва в центъра на събитията по време на световното по футбол през 1994-а. Това е първото му голямо пътуване в чужбина, за да снима предаване. “Чакал съм всичките тези големи звезди на българския футбол да кажат по няколко думи и съм ги гледал с голямо вълнение", разказва той. И най-малка представа няма, че няколко години по-късно ще си говори и със Стоичков, и с Боби Михайлов, Наско Сираков, Трифон Иванов.

Вече в “Шоуто на Канала", което е наследник на “Каналето", Воденичаров е режисьор, като се снима и в някои скечове.

Оттогава са смешните образи на хамалите, които остават незабравими и до днес. Всъщност сценаристите Ивайло Вълчев и Любен Дилов-син предлагат интересния ход единият да бърка думите, а другият да го поправя. “На нас това ни дойде идеално като ключ, защото Тончо много добре измисля как да обърка истинското изречение. Впоследствие, след като се появиха в “Каналето", развитието им нататък беше свързано предимно с нас", разказва Воденичаров за хамалите. “Те са много интересни чешити. Напипват чисто интуитивно какво всъщност се крие зад дадена тема точно както българите си говорим с малко недоверие към това, което се казва."

През годините Тончо Токмакчиев е влизал в немалко роли за обществената телевизия. Ето защо воденето на “Вечерното шоу", което тръгва от 12 септември от 21 ч, няма да е изцяло ново амплоа за него. Както казва самият той - вече е изиграл почти всичко в различните формати на БНТ, като първата му изява е през 1987 г.

Не се колебае дълго дали да приеме предложението да бъде новият водещ на шоуто и бързо се съгласява.

На БНТ не се отказва, а и е “свързано с телевизията майка", обяснява Токмакчиев. Даже се заел да успокоява екипа, че каквото и да решат да включат в програмата - няма страшно. Самият той вече достатъчно е врял и кипял, а и е играл какво ли не.

Различното в новия сезон този път е, че на сцената Тончо Токмакчиев ще си партнира с Теди Кацарова, която ще оглави бенда на предаването. Ководещ ще е актрисата Бориса Стефанова, с която актьорът си партнира и в “Шоуто на Канала".

Токшоуто, което се излъчва всеки четвъртък, стана известно с това, че за всеки сезон има нов водещ. През мястото на Токмакчиев досега минаха инфлуенсърката Андреа Банда Банда, журналистът Георги Любенов, певецът Орлин Павлов, актьорът Ники Станоев.

Тончо Токмакчиев е роден на 2 май 1963 г. в Бургас. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов" в класа на Николина Георгиева. Той е сред основните лица на студентското предаване “Ку-ку", а по-късно и в “Каналето". Главен актьор и продуцент е на “Шоуто на Канала".

Играе в редица театрални постановки, сред които “Версии" в Театър 199. През 2022 г. участва във всекидневното вечерно предаване на Би Ти Ви “Дъ шоуто". През 2019-а актьорът се кандидатира за кмет от Партията на зелените и за водач на листата им за общински съветници в столицата.

“Майсторите на комедията" ги събира на една сцена с Георги Мамалев, през октомври тръгват на турне в САЩ

Нито на Тончо Токмакчиев, нито на Камен Воденичаров няма да им е лесно с новите начинания, защото през октомври заедно с Георги Мамалев им предстои турне в Америка със спектакъла “Майсторите на комедията".

Това е второто им турне зад океана със същото представление. Сега ще обиколят за един месец 13 града, като започват на 3 октомври от Маями и ще завършат в Денвър.

За да се справят, двамата снимат още през този месец октомврийските издания на “Последният печели" и “Вечерното шоу". “Това ни е трудната задача сега", признава Камен.

“Майсторите на комедията" е пародия на вечерно телевизионно шоу. Тримата се превъплъщават както в ролята на водещи, така и като гости. “Все едно публиката в залата е публика на вечерното шоу", казва Воденичаров.

Иначе това, което пресъздават като теми и гости в спектакъла, е взето от реалния живот, а песните, които изпълняват, са от златните години на “Ку-ку", “Каналето" и НЛО.

“Опитваме се да предизвикваме смях, като иронизираме събитията по света, но и малко носталгия и усмивка по отминалите времена", добавя Камен.

По думите му срещите с българските общности в чужбина са изключително вълнуващи. “Отнасят се с голяма обич към България, с много голям яд за това, което се бави в нашата страна, разпитват в подробности какво се случва при нас, построихме ли си магистралите, но и са много в час", обяснява актьорът.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ричард Естес

    4 0 Отговор
    Тук е добре да се отбележи за силните приятелски връзки , които имат шефа на БНТ - Емо Кошлуков с Камен и Тончо !
  • 2 Българин

    2 0 Отговор
    Милене, ти много учен си станал. Камен ли е или е Πέτρος? Че преводът на гръцкото име Πέτρος е Камен.

    Коментиран от #4

  • 3 Евхаристия

    3 1 Отговор
    Орлин се справяше много добре ! Но на моменти прекаляваше с безсмисления си и остър смях. С времето това ставаше леко досадно и натрапчиво, и изтриваше приятното усещане на отлично справящ се новобранец !

    Коментиран от #15, #16

  • 4 Йеронимус БОШ

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Ти пък сега , търсиш и гръцкото значение на името ли ?
    Тогава дай да отбележим , че и името на Орлин се превежда на гръцки - АЕТОС !

    Коментиран от #7

  • 5 МетаЛЛика

    2 0 Отговор
    Добре е да кажат и каква е причината да сменят Орлин с Камен !
  • 6 воденМАДАГАВУР

    2 0 Отговор
    Така и не бе оповестено какво печелят играчите в тази игра - Последният печели ! Че печели - печели , но какво ? Тайна ли е ?
    Във всички други предавания с подобни формати , това е ясно !
    Говори се , че за всяко участие , участника получава по .....250 лв ! А дали е така ?

    Коментиран от #8

  • 7 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Йеронимус БОШ":

    Че лошо ли е? Просто играем с езиците. Играта на думи е хубаво нещо.
  • 8 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "воденМАДАГАВУР":

    Да вярно е .
  • 9 Тв критик

    4 0 Отговор
    Като хамали бяха много зле . Сега ще видим колко зле ще водят . Стари лица вече по забравени.
  • 10 Хейт

    4 0 Отговор
    И двамата са против и и бездарни и единия харесва мъже . Значи е ментално повреден.
  • 11 Как

    5 0 Отговор
    Толкова ли няма млади хора ,ами опряха до водещи от запаса?

    Коментиран от #12

  • 12 Абе

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Как":

    Тиа двамата не са от запаса, а от к енеф а.
  • 13 абе,

    4 0 Отговор
    Камен Воденичаров ще го гледам в "Последният печели",но Тончо Токмакчиев категорично не.Оставаше и кака Сийка да върнат...
  • 14 123456

    4 0 Отговор
    За 30 години творчество - това ли е най-доброто , което измислихте - цигански псувни и малоумщини от строежа! Евала ви и културата , и халтурата ! Ама пара иде , не се напиняйте !
  • 15 Последният печели

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Евхаристия":

    Много добре си водеше Орлин Горанов. Аз лично нямам забележки. И с нищо не е прекалявал. Той бе един от малкото културни, възпитани и интелигентни и забавни водещи, излъчващи класа, аристократизъм и благородство. Съжалявам, че няма да е водещ през този сезон. Ще видим как ще е Камен Воденичаров, но поне да ни дадат информация за оттеглянето на Орлин Горанов.
  • 16 ха, ха

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Евхаристия":

    И лепваше някакви абсурдни малки имена на участниците особено на мъжете.Беше много неловко да го слушаш,също и се смееше звучно ако някой бъркаше отговор.Иначе се справяше много по-добре от други набедени водещи като Ники Кънчев,Орлин Павлов,да не говорим за Радков+съпруга които са досадно нелкадърни,Рачков,Зуека омръзнали на всички,мазния Емо Чолаков и още и още....бутащи се аматьори.

    Коментиран от #17

  • 17 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "ха, ха":

    Бил лепвал малки имена на участниците. Голяма работа! И не е никак неловко.Той го правеше, за да ги предразположи. И кога се е смял на грешен отговор?! Орлин Горанов се смееше само когато има някаква шега, но той никога не си е позволявал да се присмива на хората. И да, наистина се справяше отлично като водещ. Много по—добър е от Ники Пънчев, който съсипва „Стани богат” с простотиите си и подигравките си към участниците. За Ваше сведение по—неловко ми е да слушам Пънчев с обръщенията му към хора, които все едно са му авери от село — „Митак”, „Жорко”, „Гриша”, „Габи”, „Мариански” и др. Относно Рачков — той не е омръзнал на никого. С кеф ще гледам „Пееш или лъжеш”, надявам се да има и трети сезон на „С Рачков всичко е възможно”.