Last news in Fakti

20 Март, 2014 19:00 10 294 15

Оптимизъм: България част от Монако!

  • присъединяване-
  • референдум-
  • монако-
  • българия

Нашенци се надяват на референдум за присъединяването ни към Княжество Монако

За присъединяване на България към Княжество Монако. Така е наречена група в социалната мрежа Фейсбук, която само за ден събра над 6000 последователи. Към 19:00 часа желаещите да станат поданици на Княжество Монако са вече 6 430.

Малко след създаването на групата бе пуснато и официално писмо на страницата, адресирано до принц Алберт II и с копия до Националния съвет на Монако и Правителствен съвет на Монако.

Ето какво гласи отвореното писмо:

Ваше Величество!

Обръщам се към Вас от името на група граждани, които се чувстват Монакчани до мозъка на костите си. Ние не сме много, но сме качествени. Като доказателство за това моля да обърнете внимание на нашия сънародник Димитър Бербатов, който е един от нас, но за съжаление единствен за сега, който се е трудоустроил и работи в името на Майка Монако!

Молим Ви, със всяка фибра на телата си ние, които се чувстваме част от казината и кръговете от Формула 1, искаме да бъдем анексирани към подопечното Ви княжество! За целта ще организираме референдум, който се надяваме да спечелим с около 97% одобрение.

Приложение 1: Снимки на хотели на Черноморието с име "Монако".
Приложение 2: Снимки на игрални зали с име "Монако".
Приложение 3: Снимка на Димитър Бербатов, който вкарва гол с фланелка "Монако". 

Съдържанието на Фейсбук страницата продължава с публикациите, които изненадват, радват и усмихват както вече записалите се в групата така и бъдещите последователи, които искат да застанат зад светлата кауза – България част от Монато.

"Братя и сестри монакчани! Не се безпокойте, нищо няма да ни липсва там, всичко ще е като тук, само заплатите и пенсиите ще са в двайсеторен размер!", обясняват създателите на инициативата на колебаещите се.

Сред изумителните прилики, които България и Монако споделят е изтъкнато, че Знамето на Монако е същото като българското, само че на обратно и без зелена линия?

Оптимизъм за успешен край на каузата им дава и цитирано от тях "предсказание на Ванга“, според което двата народа имат обща мисия на земята и ще се обединят.

Инициаторите на светлата кауза не пропускат да публикуват и снимки, статии, музикални клипове и мнения, които подкрепят инициативата им.

Според проверени данни на основателите на групата тя се ползва с далеч по-голяма подкрепа от искането за присъединяване към Евразийския съюз: "Групата за присъединяване на България към Евразийския съюз за 5 месеца има малко над 1000 членове. Групата за присъединяване на България към Княжество Монако за 5 часа има 2000 членове. Екскюзе моа, Путин, екскюзе моа, Волгин, екскюзе моа, Никита МалинОв!", заявяват активистите, които виждат бъдещето на България в рамките на Монако.

Макар сериозността на начинанието да си личи от далеч според членовете на групата средствата за „масова дезинформация“ се опитват да внушат шеговит характер на тази „изконна българска инициатива“. Те обаче са сигурни, че няма да се поддадат на тази опорна точка, защото знаят, че „това са Люксембургски тролове, които ни завиждат за хълмовете, казината и Формулата“.

Желаещите да присъединят България като част от Княжество Монако не пропускат да засегнат и строителната тема по плажовете и крайбрежните ивици. В един от последните си публикувани постове в страницата пише: Ако някой познава Георгий Станишев, брат на Сергей Станишев, моля Ви, вкарайте го тук, защото от сателитните снимки се вижда, че по крайбрежието на българската земя в Монако има все още незастроени площи, маскирани небрежно с пясък и чакъл, имитиращи плаж. Ние не мислим, че имаме нужда от това, защото КОЙ би искал мизерни поданици без яхта, които само да чоплят семки и да ни развалят хубавата гледка, КОЙ? Смятаме, че логичният отговор е ниКОЙ!
П.П. По-късно очаквайте номинацията на Георгий Станишев за главен архитект на Монте Карлово, познато на дедите ни още и като Монако“.

Ама какво чакате! Присъединявайте се!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ричко Тиханчов

    0 8 Отговор
    тези хора измислили тази глупост така като гледам целят същото нещо като доган !!!
  • 2 Златин Димитров

    4 1 Отговор
    Няма да коментирам официалното писмо до държавното ръководство на княжество Монако,само ще вметна,че поданиците на Монако се наричат монегаски!
  • 3

    5 0 Отговор
    Добра идея.
  • 4 Иракли Иракли

    5 0 Отговор
    Добра идея и решение за успех и пълен хладилник с храна за българския народ!.....Това ако стане,..няма да ни управляват ПРЕДАТЕЛИ КОМУНИСТИ ИЛИ МЮСЮЛМАНИ ИЛИ ЕКСТРЕНТИЧНИ СИДЕРОВЦИ/ВЪТРАЦИ/Боже някога доведе КУБУРГОТИТЕ,молим се
    на ДА ДОЙДЕ ЛУИ-ІІ.......и да вървите на ................... всички политици!НЕГОДНИЦИ!.......
    Коментар от КОМПАНИЯТА НА ИРАКЛИ!
  • 5 майор Костов

    3 1 Отговор
    Добра идея, но пак не сме първи. А със копи-пейст няма какво да правим в Европа. Трябва да гледаме към Китай.

    Сахалин? Ало?
    - Тук, тук.
    - Какво решихте?
    - Всичко е наред, всичко е наред. Гласуваме.
    - Какво гласувате? Какво така изведнъж?
    - Към Япония преминаваме, да, с всеобщо тайно гласуване.
    - И как се разделиха гласовете?
    - Никак не се разделиха. Единодушно към Япония.
    - Против няма ли?
    - Има, има, японците са против, но вече е късно, ние вече се присъединихме...
  • 6 Ivan Krivorov

    2 1 Отговор
    Tova e nai dobroto neshto hora s pone malko suznanie I obespecheni triabva da ni upravliavat,ako Monako ni otkazhe az sum siguren che Merkel shte napravi vsichko vuzmozhno da ni vzeme kato Federalna Bulgaria ako nie iskame I sme tvurdi. Imam edin vupros ne moga da ia nameria stranitsata nekoi shte mi pomogne li.
  • 7 galaxy

    4 1 Отговор
    Дано някой да ни вземе, защото с нашите продажни мафиоти винаги ще бъдем зле.
  • 8 Hahmeth Muslimdal

    3 0 Отговор
    Точно така, исконната мечта на българина някой да ни оправи, някой да ни вземе, някой да ни освободи, някой... то и затова постоянно все някой ни "оправя"! Абсолютно си заслужаваме дереджето, няма нищо случайно в мизерията и л..ната, в които тънем.
  • 9 woody

    3 0 Отговор
    Кво Монако бе,вий акъл имате ли?!....Да са чуди Путин после как да ни освобождава....Отново....
  • 10 Ivan Krivorov

    0 3 Отговор
    Putin da osvobozhdava murzelite,nekadurnitsite i razboinitsite v BG da si gi vzeme tam,koito ne mu se raboti sushto.
  • 11 Споок Армин

    1 1 Отговор
    Искат да фалират и Монако.Където е стъпил Бай ти Ганя , трева не е поникнала , птичка не е пропяла.Вие ако видите един ром (да не кажа циг*нин) на улицита ще го пуснете ли в чистата си къща ?Ххахахахахаха

    Коментиран от #15

  • 12 Ivan Krivorov

    0 0 Отговор
    Niama li koi da mi kazhe kak da ia nameria tazi stranitsa


    Коментиран от #13

  • 13 Jesika

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ivan Krivorov":

    https://www.facebook.com/pages/%D0%97%D0%B0-%D0%9F%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%9D%D0%B0-%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%9A%D1%8A%D0%BC-%D0%9A%D0%BD%D1%8F%D0%B6%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%9C%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%BA%D0%BE/1450857405150257?fref=ts
  • 14 Йордан Дяков

    2 0 Отговор
    абе вие луди ли сте бе, я вижте снимката, Монако е презастроен, а ние българите категорично сме против презастрояването :-)
  • 15 alex xela

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Споок Армин":

    Ти си срам и позор, ще сравняваш българин с циганин