Last news in Fakti

23 Март, 2014 16:37 1 508 1

Бургазлийка запечата усмивката на Апостол Карамитев в Димитровград

  • апостол карамитев-
  • димитровград

Портретът на актьора се вижда от далече, а усмивката му се прокрадва измежду боровите дървета. Внушителният образ е с размери 2 х 1,50 м

В димитровградския парк "Марица" в 7.00 часа тази сутрин върху стара изоставена сграда се появи образът на "Любимеца" на бългаския театър и кино - Апостол Карамитев. Автор на артистичната хрумка е бившата пиарка на димитровградския театър - Мирела Караджова.

Портретът на актьора се вижда от далече, а усмивката му се прокрадва измежду боровите дървета. Внушителният образ е с размери 2 х 1,50 м.

Мирела е от родния Бургас на Карамитев. Това, което я отвежда в Димитровград миналата година, е нейната магистърска степен по "ПР на арторганизации". Художничката и артмениджърка приема поканата от ръководството на театъра да участва в организирането на четирите годишнини, които се състояха през 2013г. - 60 години професионален театър в Димитровград, 90 г. от рождението на неговия патрон - Апостол Карамитев, 40 г. от неговата смърт и 40 г., откакто театърът носи името му.

Любопитно за Мирела Караджова, с артистичен псевдоним Mirella Ka. е, че тя е най-младата българка, излагала своя картина в Лувъра. През 2011г. тя се включва в Годишния салон на френската асоциация по изящни изкуства под патронажа на президента Саркози.

"Димитровградският театър ми даде възможността да надникна зад кулисите на театралното изкуство, а това винаги е интересно за човек, който е от друг професионален бранш. Оставам с незабравими спомени от този период.", споделя бившата пиарка на театъра Мирела Караджова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivaylo mihaylov

    0 0 Отговор
    Браво на жената.
    Ще отида да го видя.