Last news in Fakti

18 Април, 2022 11:15 10 410 3

Децата на Апостол Карамитев си простиха след 20 години война

  • апостол карамитев-
  • деца-
  • прошка

Крахът в отношенията им настъпва заради различните им виждания за живота след кончината на родителите им

Децата на Апостол Карамитев си простиха след 20 години война - 1
Снимка: БГНЕС

Момчил и Маргарита, синът и дъщерята на големия Апостол Карамитев от съпругата му и негова голяма любов Маргарита Дупаринова, са стопили ледовете помежду си. Двете деца на незабравимия актьор бяха в лоши отношения повече от 20 години, не си говореха и не се чуваха дори за поводи, пише вестник Ретро.

Крахът в отношенията им настъпва не покрай спорове за пари и имоти, а защото брат и сестра се отчуждават заради различните си виждания за живота след кончината на родителите им. Прекъсват контакти и живеят като емигранти дълги години. Маргарита отива в Канада, където е и до днес, а Момчил заминава първо за Италия, после за Щатите. Преоткриват се отново преди година, но покрай лош повод. Тогава почина съпругата на сина на Апостол Карамитев – италианката Габриела, която беше болна от рак. Момчил направи кампания за събиране на средства и двамата заминаха за голяма клиника в Китай, където даваха надежда за живот на жена му, но в крайна сметка въпреки терапиите тя не спечели битката с болестта.

Загубата ѝ сринала Карамитев-младши. Тогава той се чул за първи път със сестра си от 20 години насам. Първият им телефонен разговор продължил с часове, а после започнали да си звънят всеки ден по няколко пъти. Така продължавали и до сега.

Маргарита помогнала на брат си да се възстанови емоционално след смъртта на съпругата му. Макар да е завършила актьорско майсторство, към днешна дата тя е практикуващ психолог във Ванкувър, Канада. Като хоби 62-годишната Карамитева помагала на актьори от любителски театрални трупи. Българската публика я помни от ролята ѝ във филма „Опасен чар”, където си партнираше с Надя Тодорова, Георги Русев и Тодор Колев. Снимала се е и в класиките „Мера според мера”, „Резерват”, „Всичко от нула”. Преди да емигрира,Маргарита беше част и от колектива на Народния театър. В Канада тя живее със съпруга си. Двамата имат един син, който доскоро беше женен в Гоце Делчев, но от няколко години насам местните твърдят, че не са го виждали, след като се развел.

Братът на Маргарита – Момчил, още преди пандемията се завърна и се установи отново в България след дълго странстване в чужбина. Той е учил режисура в Рим, специализирал е в Ню Йорк, участвал е и в американски и италиански продукции. Докато беше в Щатите, Момчил се представяше с друго име, тъй като смятал, че българските му корени ще му попречат за интернационална кариера. Зад граница е известен повече като Макс Фрийман, но твърди, че има още няколко псевдонима. „Когато човек има лесно име, това помага за контактите. При американците е така, затова бях длъжен да не използвам истинското си име”, признава самият Карамитев. Момчил има син Марко, който живее в Италия със семейството си.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4634

    32 1 Отговор
    Нещата от живота. Несъмнено обаче това е семейство, с което можем да се гордеем.
  • 2 Бибитко

    9 19 Отговор
    Въпреки че не притежаваше красива външност, Маргарита Карамитева бе оригинална и талантлива актриса с предимно комично амплоа. Няма съмнение, че ако не бяха промените след 1989-та година, които доведоха театъра и киното у нас до истинска разруха, тя щеше да продължи успешната си кариера.

    Коментиран от #3

  • 3 Иван

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Бибитко":

    Интересно, промените след 1989 г, довели довели до разруха.
    Аз зщо ли не съм забелязал такова нещо ?