22 Септември, 2024 03:54 671 7

Кметът на Мюнхен откри "Октоберфест" ВИДЕО

  • октоберфест-
  • бира-
  • мюнхен

Първата "бирена жертва" падна след два часа и половина

Кметът на Мюнхен откри "Октоберфест" ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Кметът на Мюнхен Дитер Райтер откри поредното издание на "Октоберфест" - най-големият бирен фестивал в света, предаде БНТ.

След отварянето на първата бъчва по обяд, пенливата течност започна свободно да се лее за гостите в разпънатите палатки. 189-тото издание продължава до 6 октомври и тази година очаква до 6 милиона посетители.

Наблюдатели посочват засилен риск за сигурността на фона на серия от предполагаеми ислямистки нападения в Германия.

На входовете на фестивала са инсталирани детектори за метал, както и много камери за наблюдение.

Два часа и половина след началото на продажбата на бира първата т. нар. "бирена жертва" се озова в медицинския пункт на събитието, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Минути след 14:30 ч. местно време (15:30 ч. българско) 24-годишна посетителка от Съединените щати е била откарана на носилка, съобщи оперативният ръководител на службата за спешна помощ в Мюнхен.

Бирата на "Октоберфест" съдържа около 6 процента алкохол, което я прави по-силна от обикновената светла бира. Предлага се само на литър, а в топлото време и в привлекателните бирени шатри е лесно да се прекали с пиенето, отбелязва ДПА.

Около 550 служители на службата за спешна помощ, включително 55 лекари, са на разположение по време на събитието, за да гарантират здравето и безопасността на посетителите през 16-те дни на фестивала.

По време на миналогодишното издание на "Октоберфест" медиците са се погрижили за общо 8 157 пациенти. Около една трета от тях са се нуждаели от лекарско внимание заради злоупотреба с алкохол, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Буха ха

    2 0 Отговор
    Мюнхен???
  • 2 Мюмюнхен

    5 0 Отговор
    Не знаех, че Мюмюнхен е преименуван на МюнФен. Простете, ако греша…
  • 3 Хахаха

    5 0 Отговор
    Сторед Ганев, МюнХен е МюнФен!
    По заглавието ще ги познаете!
  • 4 Калитко

    5 0 Отговор
    Сега ще се напълни с мюнфенци...
  • 5 🍋🍊🇧🇬😁

    4 0 Отговор
    Мюнфенчани като дойде време за Октобър Фест се изнасят на където им видят очите.🤣
    Омръзнало им е пияни Октобряни да им пик€ят по улиците, пфф…🤣🤣💰€💶💷💴💵💰
  • 6 О цапфт ис

    1 0 Отговор
    е девизът който всеки кмет произнася, след като месинговата канела бъде набита с дървен чук в бурето. рекордът е 3 удара. 5 х е нормално
  • 7 Сусу Манарата

    0 0 Отговор
    Кочината е отворена.