6 Октомври, 2024 17:42 507 2

Как да се грижим за стайните растения през зимата

  • растения-
  • цветя-
  • зима-
  • есен-
  • грижа

Няколко полезни съвета за това как да поддържаме цветята си в добро здраве, докато е студено

Как да се грижим за стайните растения през зимата - 1
Снимки: Shutterstock

Настъпват студените месеци есен и зима, а това може да бъде труден период за цветята в градината или в дома, но с правилната грижа и внимание, те могат да оцелеят и да процъфтят през студените месеци.

Специалистите споделят няколко съвета за това как да се грижим за цветята си през зимата:

Как да се грижим за стайните растения през зимата



1. Защитете растенията от студа - ако имате цветя в градината, осигурете им добра защита от студа, като ги покриете със защитно покривало или стъргало. За цветята в дома, избягвайте да ги поставяте близо до прозорци или врати, където може да има течение.

2. Поддържайте правилната температура - уверете се, че цветята в дома са на подходяща температура за тяхното развитие. Избягвайте прекомерно горещи или студени условия, които могат да повлияят на здравето на растенията.

3. Поливайте с умереност - през зимата цветята обикновено изискват по-малко вода, поради по-ниската температура и по-малкото слънце. Поливайте ги с умереност и избягвайте прекомерно намокряне на почвата.

4. Осигурете достатъчно светлина - цветята имат нужда от достатъчно светлина, за да процъфтят през зимата. Поставете ги на място, където ще получават достатъчно дневна светлина или използвайте изкуствено осветление, ако е необходимо.

Следвайки тези съвети и трикове, ще можете успешно да се грижите за цветята си през зимния сезон и да ги поддържате здрави и красиви през цялата година, пише Дарик.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изненада

    0 1 Отговор
    А как на щанда на супермаркета изведнъж се появява голяма майонеза от 700грама?
  • 2 Констатираща

    0 0 Отговор
    Как да им усигурим достатъчно осветление, като са толкова много, че се засенчват и дори изкуственото осветление не помага?!