17 Октомври, 2024 14:31 979 4

Принц Хари и Меган Маркъл си купиха къща в Португалия

  • принц хари-
  • меган маркъл-
  • къща-
  • нов дом-
  • португалия-
  • европа-
  • нова къща

Двойката се е сдобила с нов дом в Европа, след като бяха принудени да освободят къщата, която обитаваха във Великобритания като част от кралското семейство

Принц Хари и Меган Маркъл си купиха къща в Португалия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Меган Маркъл и принц Хари продължават да привличат вниманието с нови кралски ходове – този път с покупката на нов дом в слънчева Португалия. Според информация на Daily Mail, херцогът и херцогинята на Съсекс са се сдобили с нова резиденция в тази красива европейска страна, след като през 2023 г. бяха помолени да освободят Frogmore Cottage в Обединеното кралство.

Завръщане в Европа

Това е първият имот на двойката в Европа след напускането на Великобритания през 2020 г. Тогава те се преместиха в Калифорния, но сега са решили да се върнат към европейските си корени, като изберат Португалия. Това решение може да е повлияно от факта, че принцеса Юджини и съпругът ѝ Джак Бруксбанк също притежават имот в същия район – в луксозния комплекс CostaTerra Golf and Ocean Club, който се намира в близост до атлантическото крайбрежие.

Комплексът се намира на около 130 километра южно от Лисабон и е известен с красивите си пейзажи и първокласните условия за почивка и отдих. Именно там, в малкото градче Мелидес, Бруксбанк, който е на 38 години, работи в маркетинговия отдел на CostaTerra, което може да обясни и честото им присъствие в този регион.

Близки връзки със семейството

Известно е, че Хари и Меган поддържат близки отношения с принцеса Юджини и Джак Бруксбанк, които често гостуват на семейство Съсекс в тяхната резиденция в Монтесито, Калифорния. Дори в документалния сериал на Хари и Меган по Netflix, Юджини и Бруксбанк бяха единствените членове на кралското семейство, които присъстваха в продукцията.

Хари и Меган вече са посещавали Португалия през миналата година, когато прекараха три нощи там след игрите Invictus, които принц Хари организира в Германия. Тогава се говореше, че двойката е отседнала именно в CostaTerra заедно с Юджини и Джак, което още повече затвърждава връзките им с този регион.

Ново начало и стратегически ход

Закупуването на дом в Португалия може да има и практична страна. Според Daily Mail, това може да даде на двойката възможност да се възползва от „Златната виза“ – програма, която предоставя на инвеститорите възможност за безвизов достъп до Шенгенското пространство. Този ход би улеснил пътуванията им в Европа, след като те загубиха резиденцията си във Великобритания.

Доскоро Frogmore Cottage в Уиндзор беше домът на Хари и Меган във Великобритания, подарен им от кралица Елизабет II след сватбата им през 2018 г. Двойката направи скъп ремонт на имота, но го обитаваше само за кратко, преди да се премести в САЩ. След това Юджини и Бруксбанк за известно време използваха къщата. Изгонването на Хари и Меган от Frogmore дойде след издаването на мемоарите на принца, „Spare“, в които той не пощади много членове на кралското семейство от откровени разкази за вътрешни драми.

С покупката на новия имот в Португалия, Меган и Хари не само добавят ново бижу към своята колекция от имоти, но и затвърждават връзките си с Европа и кралското семейство. Докато бъдещето им в Европа остава неясно, изборът на Португалия за нов дом изглежда като перфектен баланс между лукс и спокойствие, далеч от кралските протоколи.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гориил

    10 0 Отговор
    Какво възхитително щастие, че кралските особи ще живеят още по-богато, още по-добре и още по-дълго в модерен курорт в Португалия.
  • 2 Ами

    1 1 Отговор
    За да може уйч да се впише по-добре цветово в хабитата?
  • 3 Бибитко от Банкя

    0 0 Отговор
    В България си имаме Чехльо Банов, а на Запад си имат Хари Маркъл.
  • 4 Защо да не си купят,

    0 0 Отговор
    тъпите англичани плащат, защо тези да не се възползват!?