Last news in Fakti

3 Май, 2014 12:14 1 260 1

Angry Birds забавя развитието на малките деца

  • angry birds-
  • деца-
  • мобилни апарати

Изследване е установило, че децата под 3-годишна възраст, които се забавляват с мобилни устройства, изпитват затруднения при изговарянето на първите си думи

Малките деца, които играят мобилни игри като Angry Birds, може да имат затруднения в учението и произнасянето на първите си думи, съобщава Дейли Мейл.

Проучване показва, че децата под три години, които използват за забавление смартфони и таблети, се представят по-зле на вербалните тестове, отколкото тези, които не го правят. Въпреки това, 60% от родителите, които са участвали в експеримента, вярват че играта на устройства с тъчскрийн помага за ученето и развитието на малчуганите.

Доктор Рут Миланейк от Детския медицински център в Ню Йорк заявява по случая: „Беше удивително да видя как родители пренебрегват книжките и стандартните детски играчки за сметка на смартфоните. Изглежда, че за повечето родители е невъзможно да заинтригуват децата си с нещо различно, освен устройствата с тъчскрийн.“

Изследването показва, че децата, които не играят образователни игри, а се забавляват с такива катоAngry Birds и „Плодова нинджа“, отбелязват по-слаби резултати от децата, които не се забавляват с тях. Проучването не открива съществени разлики в развитието на децата, които играят на образователни игри с тъчскрийн устройства и тези, които не го правят.

Изследването показва, че средната възраст на децата, които започват да употребяват мобилни устройства е 11 месеца. Те го правят средно по 36 минути на ден. 97% от проучваните семейства притежават устройства с тъчскрийн, но сами 26% от тях има образователни приложения на тях. Оказва се, че смартфоните са най-честата играчка, с която родителите забавляват децата си. Американската академия по педиатрия вече е отправила предупреждение за това, че не бива децата под две година, да бъдат занимавани чрез мобилни апарати.

Все пак употребата на таблети и смартфони би имала благоприятно въздействие върху социалните умения на децата, но това може да се случи само ако те са на над 3 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васили Барон

    2 0 Отговор
    Забавлението е не само за момчета, но и за момичета, но ако родителя не следи своето дете какво прави, въпросното забавление може да се превърне в мания, а това само би навредило и още нещо,аз съм на мнение че децата изобщо не бива да се научават да използват смартфони и таблети не е здравословно