Last news in Fakti

30 Май, 2014 13:45 858 0

Болниците дадоха твърдите лимити на съд

  • съд-
  • болници-
  • лимити-
  • здравеопазването-
  • бюджети-
  • върховния административен съд-
  • пмс 94

Нормативен акт на кабинета наказва добре работещите болници, а така се нарушават интересите на цялото общество

Държавни, частни и общински болници, както и Центърът за защита на правата в здравеопазването днес в 11 часа внесоха жалба във Върховния административен съд, в която настояват фиксираните бюджети за лечебните заведения да бъдат спрени и отменени. Така на практика всички болници в България се обявиха срещу твърдите лимити, които се въвеждат с Постановление 94 на Министерски съвет от 25 април 2014 година.

Подписите си под жалбата сложиха д-р Димитър Димитров – председател на Асоциацията на работодателите от здравеопазването, д-р Явор Дренски – председател на Националното сдружение на частните болници, д-р Неделчо Тотев – председател на Сдружението на общинските болници в България, и д-р Стойчо Кацаров от Центъра за защита правата в здравеопазването.

Опасенията на четирите организации са, че фалитите са неизбежни, а пациентите ще бъдат лишени от свободен достъп до болниците, ако съдът не спре ПМС 94 или правителството не го отмени. Според лекарите с така приетия нормативен акт от кабинета за забраната на реимбурсирането на надлимитна дейност ще бъдат наказани добре работещите и предпочитани болници, в които се развива модерна медицина и се предлага качествено обслужване на пациентите, а така се нарушават интересите на цялото ни общество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА