Необходими продукти:
- 150 грама пилешки гърди;
- 1 чаша прясно мляко (200 мл);
- 3 глави лук;
- 3 скилидки чесън;
- Зелен пипер;
- 2 пресни червени чушки;
- 1300 грама картофи.
За соса:
- 1/2 лъжица сол;
- 8 грама черен пипер;
- мащерка;
- магданоз (на вкус);
- 1/2 лъжица червен пипер на люспи;
- 1/2 супена лъжица лют сос;
- 1/2 лъжица доматено пюре;
- 2 скилидки чесън;
- 3 супени лъжици олио;
- 1 малка лъжица розмарин;
- 5 дафинови листа.
Начин на приготвяне:
Първо пригответе пилешките гърди – нарежете ги на възможно най-тънки филийки.
Прехвърлете в купа и покрийте с мляко, оставете да се маринова в хладилника поне за час – в идеалния случай за една нощ.
Лукът и чесънът се нарязват на филийки и се посоляват. Добавяме и двата вида пипер.
Сега ще приготвим соса.
Смесете олиото, лютия сос, доматеното пюре и всички подправки и билки (с изключение на дафинов лист). Намажете тавата за печене с олио, вземете от соса и го намажете на дъното на тавата за печене.
Отцедете месото от млякото и го намажете добре със соса. Разбъркайте добре резените картофи със соса.
Поставете дафинови листа, лук и ред картофи на дъното на тавата за печене.
Продължаваме с чушките.
Върху картофите се нареждат останалите потопени в сос картофи и накрая – месото. Залива се с останалия сос и се пече до готовност, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Механик
п.п.
Не сте написали, дали пълнолунието пречи на рецептата, както и дали Сатурн в 4-та декада прави манджата по-вкусна.
10:59 13.06.2025