Необходими продукти:
- 1 кг пилешки гърди;
- 100 г твърдо сирене 30%;
- 5 яйца;
- 1 с.л. зехтин;
- шепа пресен лук;
- сол и смлян черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:
Почистете пилешките гърди, нарежете ги на по-малки ивици, посолете, поръсете с черен пипер и ги намажете със супена лъжица зехтин. Разбийте яйцата, посолете и поръсете с черен пипер на вкус, добавете шепа пресен лук и 50 г настъргано твърдо сирене.
Застелете формата за кекс с хартия за печене и наредете парчетата пиле на дъното и по краищата. Залейте с разбитите яйца, поръсете с останалото сирене и покрийте с останалото месо.
Поставете готовия сладкиш в предварително загрята до 180°C фурна и печете за около час. След като е готов, оставете го да се охлади за малко и го сервирайте.
Допълнете с хляб или зеленчуци и ще имате балансиран обяд. А ако го поднесете с варени картофи, ще изглежда чудесно и в чинията, пише gymbeam.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Няма
10:07 17.07.2025
2 Мъж
10:15 17.07.2025
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Звучи смешно
11:11 17.07.2025