Необходими продукти:
- 2 средни тиквички;
- сол и черен пипер на вкус;
- 100 г твърдо сирене (кашкавал);
- 1 ч.л. червен пипер;
- магданоз;
- 4 яйца;
- 100 г галета;
- 50 г брашно.
Начин на приготвяне:
Не е необходимо да белите тиквичките, а само ги надраскайте с вилица върху кората – така зеленчуците ще се изпържат по-добре.
Нарежете тиквичките на тънки филийки, сложете ги в дълбока купа, поръсете с черен пипер и сол. Оставете за 15 минути.
В една купа се смесват 100 грама настъргано твърдо сирене, ситно нарязан магданоз, яйцата и червения пипер.
В друг съд смесете брашното и галетата.
Потапяйте последователно всяка филийка тиквичка първо в сместа със сирене, а след това в панировката.
Запържват се в предварително загрят тиган по 4 минути от всяка страна, пише flagman.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 16 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Боко Престъпникът
12:58 19.07.2025