Динята или любеницата може да помогне да кажем сбогом на килограмите преди лятната почивка на море. Лекари препоръчват при процедура на детоксикацията на тялото, динята да се използва активно между 9 и 13 дни. Плодът съдържа натриеви соли, калций, желязо, магнезий и мед. Водата съставлява 92% от масата на динята, което е най-високият процент сред плодовете. Динята е нискокалорична - 100 г съдържат 30 - 40 калории.
Това е плод за балканската традиция на кухнята като помага да се подтисне чувството на глад, но и има благоприятен ефект върху храносмилателната система.
Хората, които са чувствителни към повишаване на кръвната захар е необходима доза предпазливост. В този случай динята трябва да бъде комбинирана с храни с нисък гликемичен индекс като ядки, череши, ръжен хляб, леща, ябълки и други ... Динята съдържа лесноусвояема захар - глюкоза и фруктоза. Тя ни доставя необходимите ни фолиева киселина, целулоза, пектини.
Експерти по хранене дават няколко полезна съвета:
Най-студената диня не е най-здравословната храна. Съхранявайте я на стайна температура преди ядене.
.
За здрави бъбреци и за борба с жегата яжте диня...
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА