Last news in Fakti

26 Юни, 2014 21:22 1 540 0

Да заложим на любениците за лятото

  • диня-
  • диета-
  • любеница

Изхвърлете пастите, тортите и шоколадите и изберете резенче от плода

Динята или любеницата може да помогне да кажем сбогом на килограмите преди лятната почивка на море. Лекари препоръчват при процедура на детоксикацията на тялото, динята да се използва активно между 9 и 13 дни. Плодът съдържа натриеви соли, калций, желязо, магнезий и мед. Водата съставлява 92% от масата на динята, което е най-високият процент сред плодовете. Динята е нискокалорична - 100 г съдържат 30 - 40 калории.

Това е плод за балканската традиция на кухнята като помага да се подтисне чувството на глад, но и има благоприятен ефект върху храносмилателната система.

Хората, които са чувствителни към повишаване на кръвната захар е необходима доза предпазливост. В този случай динята трябва да бъде комбинирана с храни с нисък гликемичен индекс като ядки, череши, ръжен хляб, леща, ябълки и други ... Динята съдържа лесноусвояема захар - глюкоза и фруктоза. Тя ни доставя необходимите ни фолиева киселина, целулоза, пектини.

Експерти по хранене дават няколко полезна съвета:

Най-студената диня не е най-здравословната храна. Съхранявайте я на стайна температура преди ядене.

.

За здрави бъбреци и за борба с жегата яжте диня...


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА