Необходими продукти:
- 4 яйца;
- 90 г захар;
- 60 г брашно;
- 15 г царевично нишесте;
- 40 г какао на прах;
- 40 мл олио;
- 70 г бисквити по избор;
- 100-200 г шоколад, също по избор.
Начин на приготвяне:
Счупете четири яйца в дълбока купа, добавете 90 г захар и разбийте с миксер, докато се образува пяна. Разбийте първо на ниска скорост, след това на висока скорост, докато захарта се разтвори и сместа се сгъсти и стане бяла.
Към гъсто разбитите яйца добавете ситно пресятите сухи съставки: брашно (60 г), царевично нишесте (15 г) и какао на прах (40 г). Добавяйте сухите съставки постепенно, на няколко порции.
Разбъркайте, като остъргвате с лъжица/шпатула отдолу нагоре, докато всички съставки се смесят и бучките се разбият. Разбъркването трябва да е бавно, за да се запазят мехурчетата в разбитите яйца.
След това добавете 40 мл олио за готвене и разбъркайте отново, за да се поеме. В крайна сметка трябва да получите хомогенна, гладка и гъста смес с полутечна консистенция. Добавете 70 г бисквити по ваш избор, ситно натрошени с ръце или нарязани на дъска.
Разбъркайте, за да покриете равномерно бисквитите, след което изсипете получената смес в по-малка и по-дълбока, продълговата форма, в която обикновено печете хляб или кекс, предварително покрита с хартия за печене.
Разпределете сместа равномерно, заравнете повърхността и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса, за приблизително 30-35 минути или в зависимост от фурната. Обърнете изпечения сладкиш върху десертна чиния и отстранете хартията.
Отрежете краищата, за да разкриете декоративната вътрешност на сладкиша.
Поставете целия шоколад отгоре, след което върнете сладкиша в горещата фурна за още 5-10 минути, за да омекне шоколадът и да се разтопи малко, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ехехееее печен шоколад
Коментиран от #2
10:13 05.08.2025
2 Препоръчвам
До коментар #1 от "ехехееее печен шоколад":
Да забравите за тристепенно , двустепенно и въобще , много степенно меню ! Яжте каквото си поискате , но едностепенно ! Ще се изненадате приятно !10:25 05.08.2025