Last news in Fakti

5 Септември, 2014 14:35 1 901 4

Исмаилов: Единственият и естествен възможен партньор на РБ е ГЕРБ

  • исмаилов-
  • единственият-
  • естествен-
  • възможен-
  • партньор
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Орхан Исмаилов е водач на листата на Реформаторите в Търговище. Той е единствения водач на листа в област Търговище, който е родом от града. Преминал е през всички етапи на обучение и реализиране на изключително сериозни позиции в системата на държавната администрация.
Доцент Исмаилов е роден на 16 септември 1979 година в Търговище. През 2012 г. придобива академична степен „доцент” въз основа на монографичен труд „Защита на класифицираната информация в условия на кризи – стратегически приоритет на политиката за национална сигурност ”. В периода 2007 – 2012 година доцент Исмаилов е бил заместник – председател на Комисията за разкриване на документи и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателни служби на Българска народна армия. В момента е член на комисията.
Специализирал е в областта на защитата на класифицираната информация. Притежава образователни степени от Национален военен университет във Велико Търново, от МВР академията и специалност „Право” от университета във Велико Търново.
Участвал е в множество форуми и работни групи на НАТО и ЕС в областта на защитата на информацията.

Г-н Исмаилов, като представител на Народна партия „Свобода и достойнство”, защо приехте да участвате в кампанията на Реформаторите?

Причината е, че нещата следват логичният си ход, след като нашата партия, която учредихме през 2013 г. реши и направи коалиция с още четири партии. Както знаете, в Реформаторския блок участват СДС, ДСБ, ДБГ, БЗНС, НПСД. В този формат ние влизаме в Парламентарни избори 2014г. за 43-то Народно събрание. Съвсем логично е да бъда номиниран в рамките на РБ от името на „Народна партия за свобода и достойнство“ (НПСД).

Запознат сте с проблемите на Търговище. Ако бъдете избран, за какво ще работите?

Както и преди съм казвал, ще работя за повишаване на доходите, намаляване на безработицата, за увеличаването на стандарта на живот и най-вече да подпомогнем тези хора, които са крайно нуждаещи се и са в такова състояние, в което аз не съм очаквал, че преди една година ще ги срещна. Ще работя и за това да се привлекат инвеститори за този край, защото виждам, че младите хора отсъстват от областта, няма ги. Търговище е изключително труден избирателен район именно поради насложените множеството социално – икономически проблеми. Освен това тук има тотален монопол на БСП и ДПС и пробивът е доста труден. Проблемите на Търговище обаче не са  коренно различни  от тези в останалите региони на страната. В качеството си на човек, който не е  прекъснал по никакъв начин връзката с родния край,  бих искал тук образованието да бъде приоритет, което гарантира допълнителна инвестиция в региона. Реалните проблеми да се решават с действия ,а не с тъжни констатации, които не допринасят с нищо.

Вече сте запознат с листата в Търговище, мислите ли, че имате реален шанс да влезете в 43-тото НС? Вие сте водач на листа, колко мандата могат да вземат Реформаторите в 28-и МИР?

Всичко зависи от избирателите, от гражданите, които ще гласуват на 5 октомври. Според мен е реален шансът РБ да вземе поне един мандат от 28 МИР, където мандатите са 4. Напълно реално и възможно е, много зависи от това как ние ще си свършим работата и как ще убедим хората да ни повярват, за да имаме успех на парламентарните избори.

Към момента социолозите вече дават шанс на РБ да влезе в парламента. Много е обсъждан въпросът, ще се коалирате ли с ГЕРБ или не. От двете партии непрекъснато се прехвърлят обвинения.

Напротив, аз мисля, че всички подобни предизборни отклонения и договорки пречат на гражданите да вземат своето решение. Аз мисля, че единственият и естествен партньор в бъдещото 43-то НС на РБ са ГЕРБ, но това не означава, че ние задължително трябва да се коалираме. Въпрос на преценка е дали ние ще защитим интересите на българските граждани, които съответстват на нашите програми. Всичко зависи от това как ще се представим на изборите, какви ще са ни резултатите и оттам нататък, всичко е въпрос на преговори. Но подчертавам, че естественият ни партньор, това е ГЕРБ тъй като те са в ЕНП. С другите партии не виждаме по какъв начин бихме могли да защитим интересите на нашите избиратели.

По същия начин може да попитаме за новата партия ББЦ тъй като тя стои в Европарламента също в дясно, за тях имате ли подобни идеи?

На този етап не. Евроизборите са едно, парламентарните избори са съвсем друго. Нека видим резултатите и след това, ако това е необходимо, ние сме готови да седнем на преговори, стига да имаме необходимото съгласие за реформите, които РБ иска да направи за кратък срок от време.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РБ

    0 0 Отговор
    Уважаеми г-н доцент партиите в Реформаторския блок са пет Движение България на Гражданите , ДСБ, СДС,БЗНС И НПСД, поради незнание или нарочно пропуснахте най-голямата формация/ ДБГ/ най-малкото е не красиво от Ваша страна
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    мисля , че авторката е виновна за тази грешка .... "Причината е, че нещата следват логичният си ход, след като нашата партия, която учредихме през 2013 г. реши и направи коалиция с още четири партии. "
  • 3 Autohouse Randm

    1 0 Отговор
    ramazan e sluga na ivan
  • 4 Мони НСА

    0 0 Отговор
    наи важно е барек дудуков да не е в парламента