Last news in Fakti

23 Септември, 2014 15:00 19 191 7

Да го ду..ат бедните!

  • народ-
  • банка-
  • ктб
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Който каквото и да ти говори знай, че винаги става въпрос за пари”. Но в случая с КТБ се говори за толкова много пари, че май става въпрос за политика. А когато стане въпрос за политика в България важи едно основно правило: “Да го ду..ат бедните!”

Това правило не е нито българско, нито македонско изобретение, но се прилага по нашите земи още от времето на древен Рим. Дискусия по темата е показана в култова комедия от 80-те години на миналия век: https://www.youtube.com/watch?v=79V5YIqkHyc

Дискусиите в нашия парламент изглеждат много по-сложни от тази в клипа, но като махнем напудрените фрази, сложните изречения, чуждиците и грима, остава само един-единствен въпрос: “Да го ду...ат или да не го ду...ат бедните?”.

Който иска да прогнозира и предвиди точно как ще се развие казусът с КТБ първо трябва да си зададе въпроса:

Кои са бедните в случая?

Не са нито акционерите, нито кредитополучателите, а и основната част от вложителите на тази банка не са от бедните. Явно тези три групи не са достатъчни, за да се приложи основното политическо правило в България "Да го ду..ат бедните".

Следователно трябва да включим в уравнението нова и достатъчно голяма група от бедни хора! Единственият начин за това е бюджетът. Да, парите в държавната хазна са на всички, включително и на тези, които нямат нищо.

Очаквайте след 5-ти октомври телевизионен наплив от икономически експерти и техните сложни, научни обяснения, които ще Ви доказват, че най-доброто решение е държавата да спаси КТБ с нашите общи пари! 

Може и да изглежда несправедливо, че пенсионерите и безработните ще платят високите лихви на Вежди Рашидов, но основното политическо правило: “Да го ду..ат бедните"” е природен закон в България! А както знаем природните закони действат винаги, дори и когато имаме желание да ги "надскочим".
 

П.С.
Това правило се прилага не само в България, а се използва активно навсякъде по света. Включително по време на финансовата криза през 2008 г. в САЩ и Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 The Big Boss

    0 5 Отговор
    Мнооого ма кефи тоя лаф бе
  • 2 Стефчо

    2 4 Отговор
    А ТОЗИ КЕФИ ЛИ ТЕ ?
    дА ГО Д--АТ БЕДНиТЕ ЗА сМЕТКА НА бОГАТИТЕ !!!
  • 3 Vasik Atanasova

    3 0 Отговор
    НИЩО НОВО
    ОТ ДРЕВНИ ВРЕМЕНА Е БИЛО ТАКА
    КЛИПА ГО ПОТВЪРЖДАВА
  • 4 име

    3 0 Отговор
    щом като от КТБ са давали до 10 % лихва по депозитите , колко ли е лихвата по кредита ?
  • 5 Адолф Хитлер

    7 0 Отговор
    Те бедните винаги са го духали и са свикнали , но ми се струва ,че идва време и по богатите да посвирят на кавал с една дупка!
  • 6 гиго

    5 0 Отговор
    Явно на бедните им харесва духането,след като си траят и продължават да надуват кавала.
  • 7 мислещ

    2 0 Отговор
    тая статия е пълна манипулация ,никои няма да го духа освен тези които са си вложили парите там представете си че това сте вие и цял живот сте градили и събирали пари и накрая ви кажат вие сте богати забравете за парите си ,не мислете като бедняци бъдете солидарни това под друг сценарии може да се случи и на вас целта на тази статия е разделяи хората за да не са единни