22 Януари, 2015 18:23 4 229 11

Григор Здравков: МВР да призове Брендо за справка

  • григор здравков-
  • евелин банев - брендо-
  • мвр-
  • да призове-
  • справка

Вие как смятате, че човек, който е обвинен за един от най-големите трафиканти на кокаин в света, е с някаква мярка „подписка”?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Григор Здравков от Българска легия Антимафия призова в интервю за Факти.бг., МВР да призове Евелин Банев - Брендо да се яви за справка. Здравков е убеден, че той е напуснал страната преди около три месеца и че за това има договорка. Той отново говори за схемите при наркотрафика, акцизните стоки и измамите с ДДС.

Днес министърът на вътрешните работи Веселин Вучков заяви, че Евелин Банев – Брендо не се издирва, значи ли това, че той е в страната?

Те и братя Галеви не се издирваха, както и Христофорос Аманатидис – Таки не се издирваше, а след това се разбра, че са напуснали страната. До тук никой не е успял да намери г-н Банев от 24 часа насам. Но няма никакъв проблем "Народната милиция" в лицето на г-н Вучков да го извика за справка. Това е поредният провал на ГЕРБ, което е правителство от професионалисти в полицейската работа.

Освен изчезването какво откривате общо между другите два случая, които визирахте и Брендо?

Винаги, когато говорим за бизнес, доминиран от СИК, т.е. производство и трафик на амфетамини и международни канали на наркотици стигаме до един и същи извод, че когато ги застигне правосъдната система успяват да избягат.

Евелин Банев бе осъден в Италия по „Кокаинови крале” имате ли повече информация?

Това е един от най-големите трафици на кокаин от Южна Америка към Европа, през Африка, Испания, както и през България в продължение на 15 години. Пренасяни са между 20-25 тона кокаин на година.

Твърдите ли, че това е ставало в България със знанието на властта през тези години?

Освен, че го твърдя аз, твърдят го и колегите от италианската или испанската специализирани служби, които подават сигнали за събиране на информация срещу Евелин Банев, след което се установява, че тя донякъде биват предавана на издирваното лице. Това дори може да го потвърди и един перфектен вътрешен министър какъвто бе г-н Цветанов. Няма начин пари, които се изкарват в такива големи количества да бъдат препрани и вложени в инвестиции като строителство, посредничество, държавни ценни книжа без знанието и подкрепата на политически сили, висши политици и МВР. Как си представяте, че един ден се събуждате и излизате на пазара на недвижимости в един от най-луксозните хотели по Черноморието? Парите от къде са? От банки ли...?

Кой, според Вас, по-конкретно е покровителствал Евелин Банев?

Като се започне от бивши висши полицаи, които в различни периоди са били в ръководството на ГДБОП, се мине през бивши главни секретари на МВР и се стигне до мутри, които са в сянка и са от кръговете на ГЕРБ.

Вие говорите само за една политическа сила, а периодът е доста по-голям, който споменахте?

Не. Има и служител на ДС, изживяващ се като хотелиер. Единият от бившите полицаи от ГДБОП е приближен на новосформирана ляво центристка формация. Това е класически случай и по същият начин пари, само че от хероин, са минавали и през една фалирала банка. Шапката на въпросния г-н Банев е бивш борец, който в момента се изживява като банкер. Същите неща, които говоря, понякога и с прякори, може да ги прочетете в докладите на Интерпол и Европол от преди пет до шест години.

Правите ли все пак извода, че той има споразумение, с властимащите за напускане на България, за да се запази информацията по отделни случаи?

Вие как смятате, че човек, който е обвинен за един от най-големите трафиканти на кокаин в света, е с някаква мярка „подписка”? Съжалявам, но в нашата държава така се вършат нещата. Факт е, че началото на бизнеса му е от 2001 г., когато СИК навлиза в държавната власт. Факт е, че разцветът му е при тройната коалиция, когато БСП държи вътрешното министерство. Т.е. какъв е изводът – парите нямат цвят и не миришат, без значение дали управляват ГЕРБ или червени. Факт е, че единият от хората, който го е покровителствал като началник при социалистическата партия, сега е голям държавен началник при ГЕРБ.

Има ли връзка акцията срещу Кулишеви и изчезването на Брендо?

Не. Там говорим за ДДС. Независимо от това колко глупости ще избълва прокуратурата, общият бизнес да кажем на клана Кулишеви, това е ДДС и то много професионално изпипан. Кланът Кулишеви плюс техните разделения и едни от най-близките им хора, които се занимават с международен трафик на хероин, трябваше да бъдат арестувани още в средата на 2009 година, но по странен начин тогава се измъкнаха. Имаше разработка от ГДБОП, която бе прехвърлена в ДАНС и това стана преди идването на власт на ГЕРБ. След идването на власт на ГЕРБ и двете разработки бяха покрити. Говорим за около 350 килограма хероин, който е заловен на територията на България, плюс откраднато ДДС от доставки на хранителни продукти, най вече месо,  за около половин милиард лева до средата на 2012 година. Дестинацията е България – Холандия.

Променя ли се схемата в годините относно наркотрафика и присвояване на пари от него?

Не, схемата е една и съща. Да напомним, че в три поредни доклада на Държавния департамент на САЩ, става въпрос за управлението на ГЕРБ. В тях многократно е казано, че  Митниците са пренебрегвали борбата с наркотрафика и са прехвърляли целият ресурс с борбата с акцизната контрабанда и по специално с цигари. А Митницата за цяла година е хванала "голямото количество" от четири камиона с цигари. Предстои да излязат и официалните резултати. Но да кажем, че от 250 тона хероин, които според ООН минават през България, Митницата през 2014 г. е хванала 700 кг. , като все пак е по-добре от 1 килограм, както бе преди време. Радваме се, че Ваньо Танов научи какво е амфетамин.

Понеже заговорихме за контрабандни цигари в момента върви по телевизиите рекламен клип срещу контрабандата на папироси, можем ли да я преборим и по този начин ?

Очаквам в следващия клип Митко – Каратиста и Пашата да ме призоват да не употребявам кокаин и амфетамини, защото мога да се разболея от грип. Много е смешно, до преди четири дена Ваньо Танов обясняваше как в Булгартабак не е стъпвал митничарски крак от години, как нямат нито един измервателен уред и не е ясно за какво става дума. В един момент Агенция „Митници” и Булгартабак правят заедно реклама срещу контрабандата. Та, ако вземем, техните данни, че контрабандата е 20%, което на базата на обмитените цигари м.г. означава 240 контрабандни камиона само на територията на България, г-н Танов е хванал само четири. Това е един "невероятен успех", като и  миналата година също са хванали само четири камиона. Т.е. дали ще е Орешарски или Танов няма никакво значение, а контрабандата е поне два пъти повече.

И понеже започнахме с Евелин Банев да добавим друг един интересен факт. Той е от първите, които заедно с Иван Тодоров - Доктора и Константин Димитров - Самоковеца, измислят схемата цигари плюс наркотици по средата. Идеята е следната, когато плащаш на митницата контейнера с цигарите, наркотиците ти минават без тарифа и никой не проверява контейнера. Той е един от най-големите магьосници, как да се прехвърлят мръсни пари към чисти. Не случайно казвам, че схемата е една и съща както при фалиралата банка, минава се през три офшорни зони – обикновено това е или Джебел Али в Дубай, винаги завършва през Люксембург и Лихтенщайн с регистрирани фирми, а от там вкарват парите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Италия съди брендо-престъпника на 20 год.В България го оправдават!.........да са живи и здрави българските магистрати!ашколсум!.......,машала!Ако сме на власт,много баклава,ще се яде
    на байрама...........

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Монго

    1 0 Отговор
    Това не е държава...
  • 4 тутуруту

    1 0 Отговор
    каква ти държава бе брато-отдавна я нямя................
  • 5 мафия

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не е проблема в магистратите само! Тия зад тях, там е проблема. Брендо работи за определен кръг от върхушката, която управлява, той е нещо, като държавен служител, ръководи каналите за дрога! Зад него стои самата държава, която си е мафия в общи линии. Без държавна протекция няма как да имаш палат в центъра на София и да транспортираш тонове наркотици.
    Сърдете се на управляващите, това е техен бизнес и всичко останало е тяхно, крепостни селяни сме, това е истината.
  • 6 Greg

    0 0 Отговор
    Да се погнусиш от тази държава. Роби сме това е. Не може за 150 г. да изтриеш робското съзнание, формирано 500 г. под турско и 150 г. византийско робство. Роби сме!
  • 7 ани

    0 0 Отговор
    Нещо ми се струва , че забравяте ? Държавата това сме ние !!Всеки един от нас трябва да ремонтира първо себе си !!! Помислете си ! Колко от вас или ваши познати купуват от цигарите без бандерол ? Ето помощ за мафията !! Колко от вас бутат рушвет на общински служители за да си свършат работата за която получават заплата ?? Това също е помощ за мафията !! Колко от вас реагираха адекватно когато банди нападаха беззащитни възрастни хора по селата !! Не може да се правиш на сляп ,да не виждаш по-далеч от носа си и да искаш всичко друго да е наред !!

    Коментиран от #8

  • 8 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ани ":

    "Държавата това сме ние ...", ми не, ние сме нацията. Държавата е съвсем друго, но не ми се влиза в полемика
  • 9 Ей изроде

    0 0 Отговор
    Григор Здравков от Българска легия Антимафия призова в интервю за Факти.бг., МВР да призове Евелин Банев - Брендо да се яви за справка. Здравков е убеден, че той е напуснал страната преди около три месеца и че за това има договорка. Той отново говори за схемите при наркотрафика, акцизните стоки и измамите с ДДС. Ти пък откъде сучиш !!!!!
  • 10 GRN

    0 1 Отговор
    Абе това че бягат преди ГЕРБ да поемат реално министерствата не е вина на ГЕРБ. А на тия позитанци-дупестанци отпреди, по чието време Галеви-малеви получаваха височайша защита и никъде не бягаха. Да-дааа...

    Коментиран от #11

  • 11 Монго

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "GRN":

    Е да, само другите са виновни. А "новите", като дойдоха на власт, защо не се усетиха и не натиснаха "независимата" съдебна система и на момента мярката на Брендо щеше да бъде променена на "кауш". Ама "галван, гарвана око не вади"...