Last news in Fakti

5 Юни, 2015 10:07 5 509 25

Гърция вън, значи Русия вътре

  • гърция-
  • ес-
  • дълг-
  • евро-
  • криза

Атина наистина е на ръба на Еврозонота

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В сряда гръцкият премиер Алексис Ципрас не успя да стигне до споразумение в „личен разговор“ с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с председателя на финансовите министри на Еврозоната Йерун Дейселблум в централата на Комисията в Брюксел, но тримата рапортуваха, че са сближили позициите си, съобщи в блога jelev.info Веселин Желев.

Срещата им следва мини-съмит за Гърция в Берлин в понеделник , където домакинства канцлерката Ангела Меркел и участваха френският президент Франсоа Оланд, Юнкер и шефовете на ЕЦБ и МВФ Марио Драги и Кристин Лагард. Последваха конферентни телефонни разговори на първите двама с Ципрас.

Всичко това от една страна излиза извън утвърдените формати за вземане на решения

в Еврозоната и в ЕС, от друга – показва, че в тези формати досега не е постигнато достатъчно, а времето тече. Когато трябва да направи нещо трудно, ЕС често прибягва до конфигурации, които не са записани никъде в договорите му.

Така за примирието в Източна Украйна с Путин преговаряха Меркел и Оланд при наличието на президент и “външен министър” на ЕС. А при предишния пристъп на гръцката криза през 2011 г. Европа се въплъти в Меркози – Меркел и Никола Саркози, предшественика на Оланд.

Ципрас не иска или не смее да отстъпи от илюзиите,

с които спечели предсрочните избори в края на януари – че има гръцки път в еврото. Че страните от общата валута и МВФ ще продължат да спасяват страната му от фалит, без тя да направи исканите от тях реформи за финансово оздравяване.

Но гръцки път в Еврозоната няма. В безплодните си досега опити да го намери Ципрас изгуби времето от изборите досега, когато сделката с кредиторите трябваше да е факт.

До крайния срок за евентуалното ѝ постигане остават 26 дни. Вече е съмнително дали те биха стигнали на гръцкия парламент да приеме, а на правителството – да приложи произтичащите от нея закони. Без тях спасителното кредитиране не може да продължи. А хазната в Атина вече е почти празна. Говорителят на Ципрас и министри го признаха.

До края на юни Атина дължи на МВФ 1,6 милиарда евро.

Ако не ги плати навреме, следва фалит. А без замразеното спасително кредитиране, не може да ги плати.

Затова са трескавите мини-съмити и лични срещи. Освен сериозността на положението те подчертават и неспособността на официалните европейски институции да му реагират адекватно.

И предния път, когато Меркози принуди бившия гръцки премиер Георгиос Папандреу да се откаже от референдум по споразумението с кредиторите, Комисията и Еврогрупата гледаха отстрани и кимаха.

Днес положението е малко по-различно.

Трябва да се признае на Юнкер, че проявява повече лидерство от предшественика си Жозе Барозу, който беше оставил всичко в ръцете на Меркози. Затова гърците днес виждат като свой пръв душманин Меркел, а не Барозу, Берлин, а не Брюксел. Те искат в Европа, но ако може тя да се нагоди по гръцки образец, а не по немски. Това, разбира се, няма как да стане.

Парадоксът е, че точно Ципрас, който се обявява за проевропеец, е на път да ги изкара от Еврозоната, което според някои тълкувания на Договора на ЕС може да означава и излизане от него. Апропо, някой в България обсъжда ли ние каква Европа искаме? Нали и ние сме равноправни членове? Подозирам, че отговорът е: каквато – такава.

Интересът към Гърция в България е минимален, както към повечето международни събития. Външните опасности обикновено ни сварват по бели гащи, защото ги проспиваме. Например бежанците. Те дойдоха, след като две години гледамхе войната в Сирия по телевизията, вярвайки, че тя не ни засяга.

Макар да не е част от Еврозоната,

България има какво да губи от евентуалното излизане на Гърция

от нея. Най-малкото ще е, че това ще доведе до рязко обедняване и дестабилизиране на съседна страна, която е и търговски партньор.

Гръцките банки са една трета от българския финансов сектор. Наистина те са регистрирани в България дружества и се подчиняват на българските закони и на българския регулатор. Но какво става с тях, ако дружествата им майки изпаднат в беда? Засега гръцките банки са на профузия от ЕЦБ, която спира при излизане от еврото. Пък и видяхме как действа българският регулатор и как се прилагат законите в случая с КТБ.

Гръцки фалит и изход от еврото са рискове за финансовата стабилност в Еврозоната и за крехкото икономическо възстановяване в ЕС, където отиват почти 70 на сто от българския износ. Забави ли се пак растежът там, забавя се и у нас.

По-лоши обаче ще са политическите последствия.

Grexit, както наричат евентуалното гръцко излизане от еврото, би било мощен удар върху доверието в Европа – единствената видима надежда България “да се оправи”. Не е изключено евентуален Grexit да повлече след себе си дезинтеграционен процес, “разплитане” на ЕС. Особено предвид натиска и за Brexit и предстоящия референдум да остане ли Обединеното кралство в ЕС.

На Балканите Гърция вън от Европа означава Русия пак вътре в нашия регион. И това ни засяга, защото, ако вярваме на социолозите, поне една пета от българите бленуват за миналото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро

    0 2 Отговор
    Глупости, Русия вътре, ако Гърция напусне ЕС, руснаците нямат пари за себе си, камо ли за гърчулята!

    Китай ще е вътре и то без значение Гърция в ЕС ли е или не.
  • 2 ФАЛШ

    1 1 Отговор
    ЕС е "мъртво родено" изрод - изчадие, с не ясни права, свободи и регулации. ЕС е АВАНТЮРИСТКА СБИРЩИНА, в която са заложени интересите на основните "играчи" Германия, Франция и Италия продиктувани от вечната ГЕОПОЛИТИКА - ЗАГРАБВАЙ, ДИКТУВАЙ И ВЛАДЕЙ.
    Първоначалната еуфория по ефективноста от членството в него, почти по всички показтели показва - дълбоки разочарования.
    Съюза се оказва Европейска "КОШАРА" за окошарване на посредствени народи на които се налагат "БУКАИ" гарантиращи ЗАВИСИМОСТТА им от центъра.
    Вместо очакваният БУМ в икономиката, социалния стандарт, сигурноста и законноста, днес сме "НА КОЛЕНЕ", почти на "ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ" - без заеми сме безжизнена държава.
    Ако Гърция е "БАТАК", то тя за България се явява "МАННА НЕБЕСНА".
    Една трета от българският финансов сектор е гръцки.
    Ние се държим за удавник.
    Какво оп-ясно доказателство чакаме,за да проумеем, че "ТИТАНИК - ЕС" ПОТЪВА а Плевнелиева и Бойковска България е в списъка на потъващите.
    Останалите членове се очертават също, като периферни изостанали УКРАЙНИНИ.
    Извода е един - като скандинавците "ВЪН ОТ КОШАРАТА".

    Коментиран от #3, #11

  • 3 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "ФАЛШ":

    Не ти ли идва на ум че ако иэлеэем от ЕС,моментално ще ни натряскат виэов режим и всички наши цигани дето прилежно крадат по Европата ще бъдат депортирани?А мислиш ли че няколко милиона българи работещи в чужбина ще продължат да го правят както сега-с привилегия/эаплати и осигуровки/ на членове на европ. държава?А энаеш ли с какви мита ще бъдат обложени българските стоки/70% от иэноса ни е эа Европа-БЕЭМИТНО/ и че ще станат непродаваеми,което ще вдигне беэработицата тук до небето?А с колко ще поскъпнат след обмитяване вносните стоки?...Аре да не си хабяклавиатурата эа такива .....като тебе,щото просто е беэсмислено.

    Коментиран от #4

  • 4 Ituriel

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Не ти ли идва на ум, че ако излезем от ЕС, можем да си продаваме стоките на други държави с по-голяма покупателна способност от европейските, които за разлика от 1-вите не са фалиращи? Циганите ги е имало в европа и преди, има ги сега, ще ги има и за напред. Членството в ЕС или липсата на такова не променя този факт. А българите, които се предполага, че работят в европа, дали са членове на ЕС или не няма значение, така, като гледам турските работници в ЕС, които нямат БГ гражданство си работят и без да са жители на ЕС. Аре да не си хабяклабиатурата за такива промити мозъци с еврогейски ценности...

    Коментиран от #8, #12

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор
    Вкарал си тайно арматурно желяэо в бетонната си глава и сега си със желеэобетонна?!И не черпиш?Молодец!:)
  • 6 дддд

    0 1 Отговор
    дай боже да се отървем от американския черен ушат султан ..

    и да сме пак с православна християнска русия
  • 7 сссс

    0 1 Отговор
    в момента сме на страната на тевтонския орден който се опита да разруши и унищожи православието и успя за няколко века но русия им натри носа ..може да видите в уикипедия ,,за непросветените,,

    това е пълна глупост сигурно ни се смеят янките и англосаксонците ... как православни християни скачат срещу русия ...пърдон продажните им правителства де
  • 8 оня с магарето

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ituriel":

    Какви стоки ще продаваме,и на каква цена,че не мога да се сетя.Тези с по голямата покупателна способност,сигурно няма откъде да си внасят,или си нямат техни стоки.
  • 9 Киро

    0 0 Отговор
    Ituriel

    Не ти ли идва на ум, че ако излезем от ЕС, можем да си продаваме стоките на други държави с по-голяма покупателна способност от европейските, които за разлика от 1-вите не са фалиращи?

    ===========

    Лелеее, по-голяма тъпотия не бях чел скоро! Честно!
    Някаква комбинация между незнание и заучени глупости, гарнирана с наглост!

    ЕС е НАЙ-ГОЛЕМИЯ пазар в света. По-голям от САЩ и от Китай.
    И най-платежоспособният.
    На кои платежоспособни държави извън ЕС ще продаващ бе? Кои са тия? Арабския свят? Че и сега изнасяме за там! САЩ - далече (скъп транспорт). Китай -ясна работа. КОИ?
    И не ми казвай за Русия, ако обичаш, че който е работил с руски партньори, знае за какви фирми и хора става въпрос, дето ще те прецакат при първия удобен момент, особено ако си им дал разсрочено плащане!

    Лаик незнаещ, поне си трай да не се излагаш!
    Дрънкай си там атакаджийските глупости и не се намесвай по теми, от които нищо, ама НИЩО не разбираш!
  • 10 scar face

    0 0 Отговор
    Тук пак се вихрят "големите умове" с весели псевдоними, като (бай) кироу и неандерталци с мулета. Забава :)
  • 11 аферим

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ФАЛШ":

    Браво ! Дано повече разсъждават като теб ! Няма ли кой да развее бг флаг и да разкара тия мерзавци от управата ?!
  • 12 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ituriel":

    ха,ха,ха....други държави с по-голяма покупателна способност от европейските няма!!!!!!!!!!може по света да има една две държави с ресурси дето имат малко население и са близо по стандарт на европа и съюзници,но европейския пазар от над 500 млн богати човека го няма никъде по света.идиотията дето ти предлагаш да излезем от него и да търсим друг дето ни ни иска ни съществува е близо до шизофренията!

    Коментиран от #13

  • 13 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Десислава Димитрова":

    Я кажи ти, лично какво положително видя от членството ни в ЕС!? За теб, те може и да са хора-светила, но ти за тях, не си. Това да ти е ясно!

    Коментиран от #14

  • 14 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "scar face":

    виждам икономически,политически,социален и морален стандарт ,който е адекватен за българите и българия ,като европейци.ние обаче все още не успяваме да се самоорганизираме в европейското пространство и за съжаление сме на опашката далеч от предпоследните ,щото чакаме да ни оправят както ни оправяше ссср :)!!!!
    в евросъюза всеки се оправя сам на база общо законодателство и общ пазар и докато не го разберем няма да откинеме ни сантиметър за разлика от полша,унгария,литва ,естония,румъния и т.н. държави с които преди 25 години бяхме с една отправна точка,а днес сме далече зад тях в евроразвитието си.иначе преки ползи има доста .
    първата е че 2 милиона българи вече могат законно да работят в европа,преди те пак бяха там,но като нелегални и работеха за много по-малко пари,друг плюс са еврофондовете и тяхната помощ в ключови сектори като земеделие и транспорт,които след влизането ни в ес видимо се подобряват,друг плюс са европеиските инвестиции ,които са в пъти по-големи от тези на държавите извън ес ,но намиращи се на балканите като сърбия или македония,друг плюс е евронатиска към изграждането на независими български институции ,както и към корупционните ни практики макар че там все още няма резултати благодарение на българския политически елит ,друг плюс е общата европеиска сигурност която ни позволи да намалим военните си разходи ,друг плюс е огромния европеиски пазар ,които се отваря пред нас .

    Коментиран от #15

  • 15 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Десислава Димитрова":

    Много хубаво би било, ако всичко това беше истина, но за съжаления НЕ Е. Първо, ние нямаме никакъв стандарт, тъй като ЕС има изгода да сме държава от 3-тия свят. Това е така, по простата причина, че на тях им трябват лакеи, които да им слугуват за без пари. Друго си германеца, да дойде тук през лятото и да консумира евтин алкохол и проститутки с немката си заплата. Нали се сещаш, че ако стандарта ни беше висок, нямаше да е така. Колкото до 2-та милиона българи, които бачкат навън (лично мисля, че са повечко) не отиват да работят, а да слугуват на европейците и да търпят унижение, както към самите себе си, така към децата си. Колкото до земеделието и транспорта, какво развитие виждаш там? боко тиквата унищожи дребния и среден бизнес, при това съвсем умишлено. Можеш ли преброиш точно колко пъти ти вдигна пенсионна възраст, данъците и тока, че вече им изгубих бройката? О да, за това разбира се е виновен само Станишев, нали така! Няма никави независими институции. Не знам къде ги видя. Корупцията в момента е достигнала невиждани висоти, а "военната сигурност", за която говориш, за малко да ни въвлече във война и в замяна това го даваме много ларж, че не ни дават никакви пари за военните бази. Друго остана ли... а да, прословутите пътища... ама то пътища да искаш тук, то магистрали. Оправиха ги до толкова, колко да дойде чужденеца на море и да не си разбие колата, тък като той ще се движи само по главните булеварди, защото от там ще го преведе навигацията, а останалите участъци от пътя, кучета ги яли. Ако не вярваш, пусни си навигацията и ще се убедиш. Леле, ама то не било наистина толкова зле да сме в ЕС. След всичко написано до тук, за малко да преосмисля позицията и си и да стана евроатлантик :)

    Коментиран от #18

  • 16 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    пак влизам в омагиосания кръг на закърмените с типичния български нихилизъм,а именно целия свят се върти около въпроса да го набие на българия :)!!!дадох ти пример ама на ,ти искаш да си пре...ан и няма как да е друго ще бъдеш бъди сигурен!само преди сам да си го забиеш помисли къв фактор за 500 милионния ес е 6 милионна българия.искали да сме бедни да идвали тук по курви и да пиели евтина бира!!!!!!!!!!ха,ха,ха,хо хо,хо.....за средния немец 90% от планетата е евтино място с курви и бира и българия не е никакъв дразнител,а и идващите тук западняци са капка в морето на пиещите и ходещи по курви европейци.чудя се обаче що избраха от маса страни само българия що не включиха поне и гърция или румъния или естония или която и да е друга държава?другата шега ,че българите в европа слугували :)!!!!днес българите имат равни права с поляци или литовци,могат да работят редовно квото си искат и където решат в ес стига да са квалифицирани и да се справят с тамошната конкуренция имам поне двама първи братовчеди в англия и голяма група приятели и познати от различни възрасти и прослойки с различна квалификация ,които работят в англия абсолютно законно и вземат пари съпоставими с англичаните там.съвсем друго бе положението преди да влезем в ес и не случайно хиляди македонци,сърби и молдовци се сетиха че имат български произход.бойко не е унищожил средния бизнес щото такъв не е имало в българия ,нито е имало средна класа,то за това ги има и такива като бойко,доган,станишев
  • 17 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор
    то за това ги има и такива като бойко,доган,станишев,сидеров и т.н. убавци.средната класа не би гласувала никога за такива ако съществуваше!корупцията в момента е много по-ниска от тази през 95 да речем ,макар че е най-високата в ес,но съюза постоянно ни натиска по темата и без него шеше да е в пъти по-зле,а именно както бе през 90 те.
    явно си 20-25 годишен мишок и не знаеш кви бяха пътищата преди 10 години ,как се стигаше до смолян или плевен ,кви бяха дупките в софия та ломотиш щуротии за магистралите и чужденците.само да ти кажа щото пътувам много по страната с изключение на врачанско и видинско пътната ни мрежа като цяло е подновена ,говоря и за пътищата между градове и села ,да речем под балкана ,родопите ,добруджа ,плевенско търновско ,долу към димитровград,поправиха се пътните настилки и в малките градове като карлово ,казънлък,брацигово и т.н. и т.н..що се отнася до колективната сигурност ,тва е единствения вариант за българия ,която няма как самостоятелно да отстоява независимостта си тук на балканите и ес е много подходящ за нас понеже е миролюбив и икономически много мощен.
    тва че на теб не ти харесва в ес е ясно,щото в ес има правила,има конкуренция и трябва да се работи честно,което българския нихилист не приема,за теб тва е неприемливо и понеже в страната ни има огрмона маса такива като теб сме се превърнали в жалък просек несправящ се самоорганизацията си,но ще мине и тва време,ще изчезнете и вие както се отмиха и другите елементи ненужни

    Коментиран от #19, #20

  • 18 ДесиСлива ДимиТролова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "scar face":

    ....мисля си губиш времето,надявайки се светците да прогледнат. Питам само:
    Колко нарастна дълга на България, откакто е в Еуропето?
    Затова ли е много полезно да сме в европа, за да има правила по които разни хора да крадат европейските пари " ПООПРАВЯЙКИ ПЪТИЩАТА"?
    Техния бизнес ни изкупи активите ни на безценица. Техните банки дадоха кредите на местните бизнесмени ,за да могат след инсценираната криза да ползват правилата, за да приберат и остатъка. Докараха животновъди и земеделци до просешка тояга заедно с изкупвачите и веригите.
    Еми ся, Деске, 'кат си много учена и демократична-ще лапаш гумени краставици, фалшива майонеза, естрогенно месце и ще акаш
    СПАМ! Еми май- нищо ново,а?

    Коментиран от #21

  • 19 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    Малко по-голям съм от 25 'годишен мишок' и със сигурност съм по-грамотният и образован от двама ни. Точно ти, не ми говори за мазохизъм, защото сте 2-3 такива, тук, които са толкова нагли, че от дума не разбират по никакъв начин. Това за братовчедите в англия или германия, сам ли го измисли? Никога не сме били разглеждани, като равноправни с местните, заради такива дупедавци, като теб, които се кланят от небе до земя да чуждото. То е ясно, че не знаеш, защото никога не си излизал в ЕС. Такива, като теб заслужават да бъдат третирани точно така и така й ще бъде. Единственото, което постигаш в момента, докато драскаш тук е да си навличаш гнева на останалите, казвайки на черното - бяло.

    Коментиран от #23

  • 20 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Десислава Димитрова":

    ..."и ще мине време ще изчезнете" десинце, не си прави сметки без кръчмаря скъпа, че да не се окажеш неподготвена за цената, която ти се подготвя. Нали знаеш кой решава тези неща?! Самозабравил/а си се. Дръж се с другият така, както искаш да се държат с теб. Това за мен е моята ценност, а не който не е с мен, значи е против мен, точно както ти. И можеш да отговориш на въпросите на колегата по-длу. Хубаво ти го е написал. Е, ако можеш де :)

    Коментиран от #22

  • 21 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "ДесиСлива ДимиТролова":

    я лъжкото пак се появи!!!кога в българия е имало земеделци бе лъжко ?апк и ткзс не са земеделци и никога няма да бъдат тва са комунистически крадци прибрали собственността на българските земеделци и нямащи никакви законни права върху тези владяни от тях земи ,но ако имаш поне един познат агроном от бай тошово време го питай колко амониева силитра е слагал на декар краставици тогава и колко пестициди е пръскал със самолета и колко се слагат сега ,та се сети кво си акал ти тогава ,троле?спомни си как миришеха враца,русе,разлог или пирдоп и златица ,кви на цвят бяха струма и места щото аз тва време много добре го помня .и последното въпросче що само на българия и направиха постановка лошите западняци,а на останалите бивши соц държави помогнаха и там няма ни един да поклисарства като вас за светолото минало?
  • 22 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "scar face":

    сети се как трябва да се държиш след шамарите ,обичаина черта на беделника,ерчи се докато му набиеш шушона ,а иначе преди това е мнооого велик.та ще изчезнете съвсем закономерно,щото ти като ревалник няма да може да се реализираш професионално и ще се оправдаваш цял живот с нерадностната ти съдба на българин,няма да има с коя да се размножиш щото никой не иска да се свързва с такива плакалници и дори да се случи ще ти набият шута бързо, бързо,.такива като теб бол по градове и села,както им вика един мои приятел новите домашни любимци ,дето чакате и на по 40 мама и тати да ви викнат от детската да обядвате и да ви дадът после някои лев от пенсията за кафенце!тва е посткомунистическия морал в днешната му нагледна форма и притурката на това колко си е таковало таковата!!!
  • 23 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "scar face":

    ти никога няма да бъдеш разглеждан като равноправен ,щото трябва да се докажеш в конкуренция ,което няма как да стане предвид манталитета ти на ревалник,а мен не ме мисли изкарвам доста повече от средния европеец и то тук и то съвсем законно.братовчедите ми имат малък строителен бинзес в бристол изместваики на пазара местни англииски фирми подобни български строители има достатъчно в цяла ес.регистрацията и работните разрешителни не третират българи ,поляци или англичани ,но трябва да се бачка по местните стандарти и има конкуренция.съвсем не са така нещата за народи извън ес ,които практически няма как да регистрират редовно работните си документи.хора с образование придобито там пък могат да кандидатстват на позиции във всяка една фирма в ес ,което и става щото само малка част от учещите в ес се връщат,основната част остават там и работят съвсем законно с адекватни възнаграждения за държавата в която са.що се отнася до тва ,колко си образован,то се вижда от твърденията дето правиш ,те показват нивото на познаниe дето имаш в различните сектори,от ифнорматиката дето си голям спец до икономиката в която аз съм такъв !както казах от домашни любимци като теб толкова!

    Коментиран от #24

  • 24 scar face

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Десислава Димитрова":

    Хахах, деске. Мога да те купя с парцалките. Живея в голяма къща до мо0рето, така че умирай от яд. Ще видим кой и от къде ще изчезне. Знай обаче, че един ден ще бъдеш воден на каишка от "такъв като мен :)

    Коментиран от #25

  • 25 Десислава Димитрова

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "scar face":

    запомни кво ти писах.ти си дето няма качества да живее в конкуренция и в момета в който ти се наложи да работиш ,да имаш семейство и да носиш отговорности си приключил курса.ти си ревалник с голямо самомнение и мноооого ниско ниво на познание .дали живееш до морето или на луната няма никакво значение за качествата които не притежаваш ,а се опитваш да парадирш.