Last news in Fakti

12 Септември, 2011 12:17 3 431 0

Георги Щерев: Не може две фирми да решават съдбата на цял отрасъл

  • скандал-
  • руски туристи-
  • българия ер-
  • алма тур
Георги Щерев: Не може две фирми да решават съдбата на цял отрасъл - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тече прокурорска проверка по случая, разпоредена от главния прокурор Борис Велчев. Законовият срок е 10 дни, но се правят усилия тя да приключи до дни, съобщи за Факти.бг заместник-градският прокурор Божидар Джамбазов.

 

Тези неща са недопустими. Не може отношения между две фирми да решават съдбата на цял отрасъл. Това заяви Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите "Златни пясъци" пред Факти.бг, по повод скандала между Алма тур и България Ер, от който пострадаха руски и филандски туристи.

Всеки турист е достатъчно ценен и не трябва да се пренебрегва нито един турист Аз говоря от гледна точка на руския пазар, който имаше много добър ръст и за който винаги казваме, че е най-желан и най-предпочитан и за който говорим с най-големи суперлативи, подчерта Щерев. По думите му е недопустимо това, което е направил Националният превозвач, независимо дали е частен или държавен.

„Той за това е национален, за да поеме някакви отговорности и първо трябваше да седнат да ги изчистят с държавата, с прокуратурата, с Комисията за защита на потребителите спорните моменти, както сега става, да установят кой е виновен и тогава вече да се търсят варианти, но в никакъв случай да не се спират полети”, посочи председателят на Съюза на хотелиерите "Златни пясъци".
Той уточни, че не знае какви са взаимоотношенията между двете фирми, за да прави коментар.

Това което съумяхме да направим е веднага да се опитаме да приютим туристите и да няма човек останал на летището, заяви Щерев и благодаря на хората от „Слънчев бряг”, които са реагирали веднага.

Все пак има много адекватна реакция на правителството, осигурен е правителствения самолет. Министърът на транспорта, министри на икономиката бяха при нас. Мисля, че е направено необходимото, но не трябваше да се стига до там и да не се стига до тези мерки, посочи Георги Щерев и подчерта, че трябва много сериозно да се помисли в тази посока. Той добави, че председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Ралин е съобщил вчера, че ще поканят тези, които са останали потърпевши от този скандал да посетят догодина „за наша сметка” България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА