Last news in Fakti

17 Септември, 2015 10:20 4 791 9

Шестте урока, които Борисов е научил от Живков

  • борисов-
  • живков-
  • шестте урока

Не очаквах, че управляващата коалиция в България ще оцелее толкова дълго. Сбърках, защото не се бях замислял за шестте ценни урока, които Бойко Борисов е научил от Тодор Живков, пише Александър Андреев от Дойче веле

Шестте урока, които Борисов е научил от Живков - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Урок първи: Да не допуска никаква вътрешна конкуренция за лидерството в своята партия. Просто и ясно, като индиански роман.

Урок втори: Да изгради стабилни местни партийни структури, които се опират най-вече върху средния управленски кадър и върху мнозинството от (и без това) опортюнистично настроените българи, особено в провинцията.

Урок трети: Винаги да си има по едно БЗНС за коалиционен партньор. Това върши отлична работа за пред света. Пък самото „БЗНС” нека да си мисли, че участва в управлението - няма лошо.

Урок четвърти: Винаги безусловно и безпрекословно да слуша Големия брат, „шефовете”. Защото те дават парите и те въртят геополитиката, в която България само скрибуца като обикновена бурмичка. А когато се върне в страната след поредната среща с „шефовете”, може и да понамигне на българите: „Абе ние там си ги говориме разни, ама тука нещата са си по нашенски”.

Урок пети: Да ходи сред народа с карамфил зад ухото, да реже ленти, да тропа хорце и от време на време да ръси общонационални простотии. Това е фундаментът на народната любов.

Шестия си урок Бойко Борисов интелигентно научи не от успехите на Живков, а от най-голямата му грешка: никога не закачай турците!

Навремето Живков си отглеждаше публичен образ като „човек от народа”. В неговите дълбоки стъпки Борисов каза легендарното „Вие сте прости и аз съм прост - затова се разбираме”. Поради интелектуално високомерие мнозина непростимо подценихме и двамата. И по-точно - умението им да остават на власт. Междувременно Борисов се научи да управлява. И навярно ще спечели и местните избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bravo

    2 0 Отговор
    това с 6-тото добре си го научил :)
  • 2 скапана работа

    2 1 Отговор
    това са уроци по - как се седи на големото кресло без да вършиш нищо позитивно за народа! ... и как се забогатява на чужд гръб!
    вземи научи нещо ново - например как да подобриш стандарта на хората! .... ама не било
  • 3 Дошо

    1 2 Отговор
    Бате Бойко последно време се излага все повече и повече.Такъв човек не може да бъде лице на европейска държава.
  • 4 тошибиян

    1 1 Отговор
    хора евакуйрате се колко се може по бърже от тука

    Коментиран от #8

  • 5 onq s konq

    0 0 Отговор
    Е как да се евакуирам като България си ме иска веее:)
  • 6 ЛилиПут

    0 0 Отговор
    Научи и седмия урок да не държи 4 те си милиарда в български банки а зад граница. С надеждата един ден като не е на власт да си ги харчи на спокойствие в чужбина. Само дето забравя че върху чуждите банки ръка имат американците и в един момент може да окаже просяк ако реши да не играе по тяхната свирка!
  • 7 Хараламби

    1 0 Отговор
    Не му се подигравайте на бай Тошо, само избраните му съчинения са 39 тома, а неизбраните кой знае колко са. Не е като разните там Марксчета и Енгелсчета с техния Капитал в 4 пикливи томчета...
  • 8 бай Иван

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "тошибиян":

    Че те хората отдавна се евакуираха, останахме само плъховете!
  • 9 Вени

    1 0 Отговор
    Относно коментара на Дошо....нещо не разбрах?...къде точно видя той европейската държава.....:)