Last news in Fakti

17 Септември, 2015 14:01 1 938 1

Левите се държат като уволнени служители

  • левите-
  • се държат-
  • уволнени-
  • служители
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Колко леви вълни трябва да минат през Европа, за да хване някоя от тях БСП? И по три годишно да докара вятърът, все тая – дъската им отдавна е счупена.  Българските социалисти се държат като уволнени служители, на които им е останала още една служебна среща. Разчистват бюрата си и срамежливо крият лица от останалите колеги. После ще отидат на срещата, заедно с бохчата и ще си бият камшика. За починалите, къде заради шока, къде по навик, няколко дни след скръбната вест се говори в сегашно време. Свикнали сме с наличието на БСП, затова още ще си говорим в сегашно време за нея. Вероятно още известно време.

Шокът  ще е за избирателите им, но червеният елит направи и продължава да прави всичко възможно да ги подготви и предразположи за поредната скръбна вест. Тази грижа за собствения електорат щеше да заслужава адмирации, ако не беше толкова тъжна за него. Да извадиш от игра централния си нападател Мая Манолова малко преди местните избори си е заявка за примирение с неизбежното.  Ще кажете, то един нападател. Добър, лош – той им беше. Сега за Манолова предстоят няколко години санаториум в канцеларията на омбудсмана. Кой наложи тази идиотска дума? Нали имаме "обществен посредник". Обаче звучи по-сухо. Като поръчител на банков кредит, който така или иначе не получава одобрение. Но да не се отплесваме. Обичайната трупа на БСП в сутрешните блокове  видимо е изсмукана от ентусиазъм. Дори бликащата енергия на енергийния спец Таско Ерменков е изтекла някъде. Корнелия Нинова и Атанас Мерджанов, чиито гласове покриваха до неотдавна  три октави, нещо изгубиха ищах за борба. Антон Кутев поне отправи положително послание – най-малък бил процентът на олигарсите, свързани с БСП. В същия момент поставиха  за кандидат-кмет на Пловдив човекът-панаир. Или човекът-ЦУМ. Както ви харесва.  Хайде, за София още от 1995г., когато предложиха жизнелюбеца - банкер Венци Йосифов е ясно, че кметския пост не им е приоритет. За изясняване на случая с Георги Кадиев е хубаво да се свика консилиум, който да излезе с научно обосновано заключение.  Дали той напусна партията, самоуволни  се, подаде оставка, изхвърлиха го, отстраниха го, изключиха го или „отдавна не е един от нас“. Двете страни се държат като току-що разведени съпрузи. Всеки от тях твърди, че раздялата е била по негова молба, за да запази честта си. Къде е Миков, ще кажете. Чувал съм,  че  е прекрасен човек. Духовит. Носел на концентрат, без да се излага. След още четири години може да е достоен кмет на Кула. Мая пък може да оглави партията или да замени Ирина Бокова – я в ЮНЕСКО, я в ООН. Но за това – Борисов да му мисли. Как все той, бе. Юнак…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 много прост

    1 0 Отговор
    Левите......????? Левите МИЛИОНЕРИ! :)
    Кви леви са тия, ало журналята, айде да наричате нещата с истиснките им имена, или сте слепи, или сте платени, толкова прости едва ли. ;)
    Въобще в Чалгария всичко е много изкривени обърнато нагоре с краката.
    Леви ОЛИГАРСИ.
    Патриотични ДЕСАРИ (ЧЕНГЕТА).
    ЕТНИЧЕСКИ ДЕСАРИ(ЧЕНГЕТА)
    РОМСКИ ЗАТВОРНИЦИ (ШЕФА ИМ БЕШЕ ЗА МАЛКО В ЗАТВОРА)

    С една дума КЕНЕФ!