Last news in Fakti

21 Септември, 2011 15:46 1 758 0

Борисов пред Вучков: Плевнелиев ме превъзхожда

  • софия-
  • бойко борисов-
  • юлиян вучков
Борисов пред Вучков: Плевнелиев ме превъзхожда - 1
Бойко Борисов /Снимка БГНЕС/
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Ние сме живели в режим, много държави има по света все още в режим. Да, хората не харесват партиите, но пък партиите и политическата отговорност, която носят, са единствените гаранти, че когато дойде една партия на власт, ще се съобразява все пак с това, което е поемала като ангажименти, с нашите партньори в Европа", коментира Бойко Борисов във второто си интервю в предаването „Времена и нрави” на Юлиян Вучков по Канал 3. Така отговори премиерът на  въпрос относно какво е това нещо 18 кандидат-президентски двойки, а и партиите са много. Премиерът каза, че който иска може да се пробва, защото сме млада демокрация.

По време на интервюто Вучков многократно употреби израза „Абе, Бойко, абе братче”.

Министър-председателят защити кандидата за президент на ГЕРБ  Росен Плевнелиев, след като Вучков го нападна, че е бил най-успешния министър, но няма данни за държавен глава, защото не разбира от външна политика и национална сигурност.
"Не винаги, когато човек крещи, вика и се прави на бабаит, може да стресне или да накара хората да приемат това, което казва. С Росен Плевнелиев в тези години, в които сме заедно в работата, той е човекът, който дори, когато казва "не", той го казва с нормален тон", каза Борисов.  Той призна, че кандидатът за президент на ГЕРБ има едно предимство пред него и то е, че може да гради стратегии много напред, например до 2020 година.
Проф. Вучков опита да сложи край на темата за президентските избори с обобщението, че всички на този пост до сега са били некадърници и неморални, но Борисов опонира, че д-р Желев е бил добър президент.
Водещият на предаването  изрази възхищението си от актьора и кандидат за вицепрезидент на БСП Стефан Данаилов, но не пропусна да отбележи, че Ламбо написал "сбогом" със "з".
По този повод Борисов разказа на професора полицейския виц за началник, който събрал подчинените си и им казал, че във вторник ще има оперативка. Накарал един от тях да напише съобщението на стената. След малко полицаят го настигнал и го попитал как се пише вторник - с "в" или с "ф". Началникът се замислил и отсякъл: “Пиши го в сряда".
Борисов заяви, че мечтата му е кандидатите на ГЕРБ и Синята коалиция да се явят на балотаж и посочи, че ако кандидатът на неговата партия не стигне до втория тур, ще призове симпатизантите си да подкрепят Румен Христов, за който можел да каже “само хубави неща". В замяна Борисов очаква Синята коалиция да подкрепят на балотаж не друг, а Плевнелиев


По време на интервюто стана въпрос и за обръщението на Борисов към протестиращите за шистовия газ /б.р. Борисов им каза „Ако не престанете, ще го подпиша на инат, след това се извини  за тази си реплика/ Вучков измъкна от премиера обещанието, че вече няма да нарича БСП лява партия. Но не пропусна да ги атакува, като заяви, че БСП лъже старите, че е наследник на БКП, а младите, че е партия на двадесет години.

Вучков се опита да критикува министри, но Борисов ги защити

Вучков определи здравният министър Стефан Константинов като изплашен и без самочувствие. Премиерът не се съгласи с тази теза на водещия, но подкрепи виждането му, че хората, които не си плащат осигуровките, не трябва да имат претенция към медицинската помощ.

 

Следващият попаднал на мушката на Вучков  бе Трайчо Трайков като "изостанал ученик, който не си довършва изреченията", а и не знаел каква позиция има за АЕЦ "Белене"., Че той е "за" Белене, но при определени условия”, защити и него Борисов..


Големият грях, според Вучков, на земеделския министър Мирослав Найденов се оказа това, че много се самоизтъква "повече от мен и от теб бе, Бойко". Освен това бил пълен, а и не направил нищо, за да защити производителите на зеленчуци от недобросъвестни прекупвачи.
Бойко отговори леко  разгневен: "Ние не можем постоянно да оказваме натиск. Има си пазар, те защо си дават продукцията на прекупвачите. Ами да изтеглят кредит, да си купят микробус, да излязат сами да си продават доматите. Пазарът определя цената. Да се организират, да се обединят. А че е дебел, е вярно и аз му правя забележки".

По повод следващата радикална идея на професора – да се изземат масово имотите на хората със съмнителни доходи, премиерът заяви, че това не е толкова лесно. Той все пак уточни, че вече се подготвят съответните законодателни промени, които са "брутални".

В новия закон, който този път щял да бъде приет от парламента, щяло да бъде записано, че заподозреният за придобити незаконни доходи трябва да докаже откъде има пари за имотите си, а не държавата да търси доказателства, че те са незаконно придобити. Но премиерът, който обясни, че ще се действа внимателно, защото "ще дойдат адвокатите, правата на човека, Страсбург и т.н.".

Вежди Рашидов стана последният критикуван министър, пак заради неговото самоизтъкване и за това, че не е направил нищо за киното и театъра. И той обаче беше защитен от Борисов. Тук министър-председателят иронизира и заяви: „А Нина Чилова беше успешен културен министър. С подскок Вучков пък припомни, че Чилова не знаела кой е Златю Бояджиев. Борисов пък отговори шеговито: „Професоре остаряваш щом започваш да не харесваш жените”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА